Beneficiile neştiute ale sexului asupra organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sex

Mai multe studii realizate de-a lungul anilor au arătat efectele benefice ale sexului asupra organismului. Fie că aţi auzit deja de lupta împotriva stresului sau scăderea riscului cancerului de prostată, cercetătorii vorbesc de existenţa multor alte beneficii.

Oamenii îşi petrec un timp excesiv gândindu-se la sex. Fie că-şi doresc să aibă copii sau fac de plăcere, sexul
aduce şi unele beneficii importante organismului uman. Nu numai că este bun pentru sănătatea mentală, dar are şi un impact pozitiv asupra sănătăţii generale, scrie businessinsider.com

Beneficiile neştiute ale sexului asupra organismului: 

În timpul sexului organismul eliberează endorfine

Endorfinele sunt calmante naturale ale organismului. În timpul sexului acestea inundă corpul şi creierul, ameliorând micile dureri.

Arde calorii

Sexul nu este la fel de eficient ca alte forme de exerciţiu fizic, dar cu siguranţă arde calorii. Un studiu al Universităţii din Montreal a constatat că în timpul sexului sunt arse aproximativ 4,2 calorii pe minut în cazul bărbaţilor, iar femeile ard 3,1 calorii pe minut.

Întăreşte sistemul imunitar

Un studiu publicat în revista Psychology Report a constatat că studenţii care au făcut sex cel puţin o dată pe săptămână au înregistrat un număr mai ridicat de anticorpi, cu 30% mai mare decât cei care întreţineau relaţii sexuale mult mai rar.

Este benefic pentru sănătatea inimii

În conformitate cu NHS, orice exerciţiu de inima este bun pentru tine, inclusiv sexul. Dar beneficiile depind de cât de riguros o faci. În medie, rata de vârf a inimii în timpul sexului este la fel ca şi urcatul scărilor, iar recomandarea este să te antrenezi moderat timp de aproximativ 150 de minute pe săptămână.

Antidot împotriva stresului

Pe lângă toate substanţele chimice pe care creierul le eliberează în timpul sexului, se înregistrează şi o scădere a cortizolului. Cercetările arată că sexul ajută oamenii să facă faţă mai bine stresului.

Scade riscul cancerului de prostată

Un studiu publicat în BMJ a constatat că ejaculările frecvente par să fie strâns legate de un risc scăzut de cancer de prostată. Din 50.000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, cei care au raportat peste 20 de partide sexuale pe lună au fost mai puţin predispuşi la cancer de prostată decât cei care au raportat între patru şi şapte.

Îmbunătăţeşte somnul

În timpul sexului este eliberată o cantitate suficeintă de oxitocină care să dea o stare de somnolenţă. În special în cazul bărbaţilor sexul reduce activitatea în cortexul prefrontal al creierului, ducând la relaxare şi somn liniştit.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite