Atmosfera casei ne afectează starea de spirit: de ce este bine să acoperiţi oglinzile

0
0
Atmosfera casei afectează
starea de spirit FOTO bustle.com
Atmosfera casei afectează starea de spirit FOTO bustle.com

Fie că este vorba de praf, mucegai sau orice alt lucru care compromite curăţenia spaţiului, ţineţi cont că acest lucru afectează şi psihicul. Există o serie de lucruri care influenţează starea de spirit şi buna dispoziţie, dar pe care nu le-am conştientizat până acum.

Poate că nu v-aţi gândit la acest lucru, dar mediul în care trăiţi vă poate afecta psihicul. Gândiţi-vă ce stare vă oferă dezordinea sau cum vă influenţează lumina naturală şi veţi înţelege de ce este important să aveţi grijă de atmosfera creată acasă, scrie bustle.com  

Acoperă oglinda când nu o foloseşti

În cazul persoanelor obsedate de modul în care arată sau care nu sunt mulţumiţi cu fizicul lor, este recomandată ţinerea ochilor şi a minţii departe de oglindă. Daţi-vă o pauză de la autocritică şi învăţaţi să vă vedeţi cu ochii sufletului. Studiile arată că autocritica scade stima de sine şi motivaţia de a lupta pentru atingerea obiectivelor.

Utilizează perne în locul canapelelor tari

Canapelele şi scaunele sunt teribile când vine vorba de confort şi sănătatea musculo-scheletică pe termen lung. O foarte bună soluţie este o pernă super-drăguţă care se poate mula conform nevoii coloanei vertebrale şi şoldurilor.

Înfrumuseţează locul cu plante

Plantele vă pot îmbunătăţi sănătatea fizică şi mentală în moduri diferite. Plantele din interior ajută la eliminarea toxinelor din aer, iar cele din exterior ajută la reducerea stresului.

Lasă lumina naturală să pătrundă în casa ta

Lumina naturală revigorează şi susţine ritmurile naturale ale corpului. Lăsaţi ferestrele deschise, nu trageţi draperiile şi ieşiţi cât mai mult în natură.

Păstrează locul curat

Fie că este vorba de praf, mucegai sau orice alt lucru care compromite curăţenia spaţiului, ţineţi cont că acest lucru afectează sistemul imunitar. În plus, dezordinea afectează inclusiv psihicul.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri