Strategia Lenovo pentru smartphone-uri: să facă ce a încercat Apple cu iPhone 5C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenovo K900, un smartphone de top produs de chinezi FOTO Phandroid.com
Lenovo K900, un smartphone de top produs de chinezi FOTO Phandroid.com

Compania chineză Lenovo o duce bine. Conduce detaşat pe piaţa de PC-uri, însă acum vrea să pună stăpânire şi pe altă piaţă: cea a smartphone-urilor.

Toată lumea se aştepta de la Apple ca iPhone 5C să fie un smartphone de buget.

 În schimb, compania din Cupertino a ales să ofere un telefon high-end pe care nu mulţi şi-l permit şi puţini şi-l doresc cu adevărat.

Gigantul Lenovo speră să îi cucerească pe consumatorii din pieţele emergente, acei potenţiali utilizatori la care Apple nu a reuşit să ajungă cu iPhone 5C.

Într-un interviu acordat Bloomberg, citat de GigaOM, CEO-ul Lenovo Yang Yuanqing a declarat că scopul companiei este acela de a se adresa pieţelor pe care „iPhone-ul nu este cel mai bine vândut produs“, fiindcă este prea scump.

Asta înseamnă că Lenovo va ieşi din China şi se va extinde pe teritorii unde competiţia nu este atât de mare: America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

Numeroşi producători de smartphone-uri, printre care Huawei, Blackberry şi Samsung au încercat să facă valuri pe aceste pieţe, însă Lenovo are în spate un brand puternic şi suficiente resurse de marketing pentru a-şi face cunoscută prezenţa.

„Am văzut primul val de succes în ţările asiatice. Oferim produse accesibile ca preţ pentru ţările emergente. Acest lucru este foarte important“, a explicat Yuanqing. 

Compania chineză s-a arătat interesată de preluarea Blackberry, însă guvernul canadian s-a opus acestei cumpărări. Conform legii, orice ofertă din străinătate de peste 344 milioane dolari canadieni pentru o companie din Canada trebuie avizată mai întâi de guvern, care va evalua dacă acordul aduce "beneficii economice nete" sau dacă reprezintă un risc.

Chinezii au investit mult în marketing în ultima perioadă, iar săptămâna trecută, actorul american Ashton Kutcher s-a alăturat companiei, în calitate de inginer de produs. Această mişcare ar putea creea o imagine mai cool a Lenovo printre consumatorii mai tineri.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite