Noi reguli pe Youtube pentru adolescenți și tineri

0
Publicat:

Noi măsuri de protecție vor fi implementate de Youtube pentru a restricționa accesul adolescenților la conținutul cu potențial dăunător. 

Video cu conținut potențial dăunător vor fi restricționate pentru  adolescenți - Shutterstock
Video cu conținut potențial dăunător vor fi restricționate pentru adolescenți - Shutterstock

Mai exact, platforma vrea să limiteze recomandările repetate pentru anumite videoclipuri, ce vizează subiecte sensibile, a transmis James Beser, director de gestionare a produselor pentru YouTube Kids and Youth, potrivit CNN. 

Compania colaborează cu experți care au sugerat necesitatea introducerii unor astfel de măsuri. Anumite categorii de conținut "pot fi inofensive ca un singur videoclip, dar ar putea fi problematice pentru unii adolescenți dacă sunt vizionate în mod repetat", a subliniat James Beser. 

Sunt necesare reglementări pentru adolescenți și tineri

 De altfel, nu doar sistemul de recomandări pentru adolescenți se schimbă. În platformă are loc o actualizare amplă ce vizează siguranța tinerilor. Acestora li se va reaminti să „ia o pauză”, într-un mod mai pregnant. 

Există o întreagă discuție legată de faptul că tehnicile folosite de social media dau dependență, iar adolescenții sunt cei mai predispuși către dependența de astfel de platforme.  Parlamentul European discută despre  necesitatea introducerii unor noi norme pentru platformele digitale care să limiteze adicția de care suferă tot mai mulți copii și adolescenți.   

În 2021, legislatorii au reclamat Instagram și YouTube pentru promovarea conturilor cu conținut care prezentau utilizatorilor tineri pierderea extremă în greutate și diete. Astfel, de la începutul acestui an, YouTube a introdus modificări ale politicilor sale privind conținutul referitor la tulburările de alimentație, adăugând interdicții pentru anumite tipuri de videoclipuri pe această temă și limitându-le pe altele pentru a putea fi vizualizate doar de utilizatorii adulți. 

 De asemenea, platforma a făcut modificări modului în care gestionează desinformarea în ceea ce privește subiectele medicale, cum sunt vaccinurile și avorturile. 

Compania a transmis că nu vor mai fi recomandate în mod repetat adolescenților videoclipuri în care  "compară trăsături fizice și idealizează unele tipuri în detrimentul altora, idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăți corporale sau prezintă agresivitate socială sub forma unor lupte fără contact și intimidare", potrivit directorului James Beser.  

"Măsurile de protecție îi pot ajuta pe adolescenți să mențină tipare sănătoase pe măsură ce se compară în mod natural cu ceilalți și măsoară modul în care vor să apară în lume”, transmite și   Allison Briscoe-Smith, clinician și cercetător și membru al Comitetului consultativ pentru tineri și familii al YouTube. 

 Limitele au intrat în vigoare de miercuri pentru adolescenții din Statele Unite ale Americii, iar de anul viitor vor fi implementate și în alte țări. 

„Ia o pauză” va apărea din oră în oră pe ecranul adolescenților 

 Avertismentele „ia o pauză” și ”ora de culcare”, au fost implementate din 2018 și sunt active pentru toți utilizatorii adolescenți. Noutatea constă în faptul că vor apărea acum ca  "preluări pe ecran complet" atât pe YouTube Shorts, cât și pe videoclipurile de lungă durată. Aceste avertizări vor apărea din oră în oră, dar părinții pot actualiza frecvența acestora. 

 Informații legate de situații de criză, cum ar fi linia de contact de ajutor pentru sinucideri, vor fi  afișate pe  întreg ecranul atunci când utilizatorii caută subiecte "legate de sinucidere, automutilare și tulburări de alimentație", potrivit lui James Beser.   

YouTube a transmis că lansează și orientări pentru părinți și adolescenți despre cum să creeze conținut online în siguranță. 

Potrivit unei cercetări recente, numărul tinerilor care folosesc în mod excesiv device-urile a crescut de la 14%, în 2018, la 22%, în 2021, mai ales din cauza pandemiei și a timpului petrecut în izolare, de aceea astfel de reglementări sunt necesare pentru a reduce adicția de social media în rândul tinerilor și adolescenților. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite