LIVE iPhone 5 este un iPhone 4S care s-a înălţat şi a slăbit. Apple a lansat un iPod Touch nou şi un iPod Nano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul iPhone se lansează la Yerba Buena Center. FOTO Reuters
Noul iPhone se lansează la Yerba Buena Center. FOTO Reuters

Noul telefon de la Apple, iPhone 5, a fost lansat astăzi, 12 septembrie, în cadrul unei conferinţe la San Francisco. Urmăriţi mai jos cele mai importante lansări ale Apple.

Apple a anunţat pe 12 septembrie un nou iPhone, denumit iPhone 5, un nou iPod Touch şi a prezentat şi a şaptea generaţie de iPod Nano. 

iPhone 5 şi noile caracteristici: ecran de 4 inci, rezoluţie mai mare, procesor A6, conectivitate 4G LTE

Funcţiile noi din iOS 6 care va fi disponibil din 19 septembrie

Noul iPod Touch. Foloseşte procesorul din iPhone 4S şi vine în mai multe culori

Şi reuşitele Apple în ceea ce priveşte iPad-ul, dar şi magazinul App Store

---

UPDATE Tim Cook a încheiat evenimentul cu mulţumiri pentru cei de la Foo Fighters şi cu invitarea jurnaliştilor în zona de testare a produselor.

image

UPDATE A doua melodie de la Foo Fighters a fost „My Hero“, iar a treia, probabil şi ultima, este „Walk“. Alegerea pieselor poate fi interpretată şi ca un omagiu pentru Steve Jobs, deşi niciun reprezentant Apple nu a spus asta în mod direct. 

UPDATE Pe scenă este trupa Foo Fighters şi interpretează live melodia „Times Like These". 

image

UPDATE Tim Cook va avea cuvântul de încheiere, după o reclamă a noilor iPod-uri. Şi după ce prezintă toate funcţiile noi. 

image

UPDATE Căştile pot fi cumpărate imediat după lansare, dar vor veni şi cu următoarele dispozitive. Au fost anunţate şi preţurile viitoarelor iPod-uri. Touch va costa 200 de dolari, iar cu spaţiu de stocare de 32 GB va fi 300 de dolari.

image

UPDATE Apple a schimbat şi modelul căştilor. Acestea se vor numi EarPods. Potrivit lui Ive, directorul de design, au fost create după scanări 3D. Şi vor arăta aşa, când vor ajunge pe piaţă.

image

UPDATE Conectivitatea WiFi este asigurată pentru frecvenţa de 2,4 Ghz şi 5 Ghz. Iar Siri ajunge pe iPod Touch. Şi vine în mai multe culori: argintiu, negru, albastru, galben şi roşu.

image

UPDATE iPod Touch oferă şi posibilitatea de a-l prinde de mână prin iPod Touch Loop.

image

UPDATE Autonomia iPod Touch este de opt ore pentru video şi 40 de ore pentru muzică. Are cameră de 5 megapixeli, cristal pentru protecţia lentilei, deschidere f/2.4. Este o cameră de iPhone 4S, dar cu 3 megapixeli mai puţin.

image

UPDATE Noul iPod Touch este de şapte ori mai bun decât varianta precedentă, în ceea ce priveşte performanţele grafice cu cip-ul A5 din iPhone 4S.

UPDATE iPod Touch are acelaşi ecran ca iPhone 5, dar utilizează procesorul A5 din iPhone 4S. Spatele este din metal, dar seamănă cu al unui iPhone. 

image

UPDATE iPod Touch este următoarea vedetă. Are o grosime de 6,1 mm, aproape la fel de subţire ca un Nano. Şi cel mai uşor de până acum.

image

UPDATE iPod Nano, noul model, va fi disponibil în şapte culori, are buton de Home ca iPhone-ul, iar centrul butonului de volum poate fi apăsat pentru a pune pauză sau a reda. Noul iPod Nano are conectivitate Bluetooth. Şi este, potrivit Apple, iPod-ul Nano cu cea mai mare autonomie. 

UPDATE iPod Nano este primul despre care se vorbeşte. Şi noul model este prezentat. Este cu 38% mai subţire, dar alungit, arată ca un telefon mai mic. Are un ecran de 2,5 inci. 

image

UPDATE iPod-ul s-a vândut până acum în 350 de milioane de copii. 

image

UPDATE Mini-player-ul din iTunes a fost schimbat de asemenea.

image

UPDATE Versiune nouă de iTunes.

image

UPDATE App Store a fost „renovat", are integrare cu Facebook. 

UPDATE Eddy Cue, şeful diviziei iCloud, susţine că sunt 26 milioane de melodii în iTunes Store, iar în ultimii 9 ani au fost cumpărate peste 20 de miliarde. 

UPDATE Tim Cook a făcut trecerea la iPod şi iTunes. Posibil noi versiuni de iPod-uri. 

UPDATE iOS 6 va fi disponibil din 19 septembrie. 

image

UPDATE iPhone 5 este disponibile în trei versiuni, 16 GB, 32 GB şi 64 GB, iar iPhone 4 devine gratuit cu contract pe doi ani. Precomenzile încep pe 14 septembrie. În Statele Unite va fi disponibile din 21 septembrie, iar în alte ţări va disponibil din 28 septembrie. 

UPDATE Phil Schiller a revenit după videoclipul de prezentare al modului de fabricare al iPhone 5. Noul telefon se va vinde cu 200 de dolari, în varianta de 16 GB, cu contract pe doi ani. Este la acelaşi preţ cu iPhone 4S. 

UPDATE Bob Mansfield vorbeşte, într-un material video, despre cum a fost construit iPhone 5. Prezintă cip-ul A6 şi cel pentru conectivitate 4G LTE.

image

UPDATE iPhone 5 va fi disponibile în alb şi negru. 

image

UPDATE Phil Schiller revine, după ce Forstall încheie, spunând că iOS 6 are peste 200 de funcţii noi. 

UPDATE Siri poate actualiza postările pe Facebook. 

image

UPDATE Siri are o funcţie nouă, poate să afişeze rezultatele sportive. Da, şi aceată funcţie a fost prezentată la WWDC.

image

UPDATE Forstall prezintă şi distribuirea de poze. Siri poate să contribuie, fotografiile putând fi trimise printr-o comandă vocală după ce au fost selectate.

image

UPDATE Passbook, aplicaţia pentru portofel electronic, este în centrul atenţiei. Este rivalul pentru Google Wallet. 

image

UPDATE Se poate posta pe Twitter şi Facebook din centrul de notificări. Şi Schiller a revenit pe scenă pentru a prezenta modul full screen pentru Safari, browser-ul din iPhone 5. 

image

UPDATE Funcţiile pe care le prezintă Forstall, cum ar fi clădirile 3D şi navigarea turn-by-turn, au fost anunţate în iunie, la evenimentul WWDC, când a fost prezentat iOS 6. 

image

UPDATE Forstall prezintă noile funcţii pentru GPS. Desigur, folosind Apple Maps, aplicaţia proprie pentru hărţi, în locul Google Maps. 

image

UPDATE Scot Forstall, preşedintele diviziei iOS, este pe scenă şi prezintă noul sistem de operare iOS 6.

UPDATE Apple va oferi şi un adaptor pentru a trece de la 30 de pini la 8 pini. 

image

UPDATE Conectorul nou are 8 pini, este cu 80% mai mic decât cel de până acum. Poate fi conectat în orice direcţei. Are o durată de viaţă îmbunătăţită. 

image

UPDATE iPhone 5 are conector schimbat. Schiller vorbeşte despre cel vechi, folosit încă din 2003. 

image

UPDATE Camera iPhone 5 filmează full HD, camera pentru FaceTime (video apeluri) este HD 720p, iar telefonul vine cu trei microfoane. 

image

UPDATE Modul Panorama creează poze de 28 de megapixeli. 

image

UPDATE iPhone 5 rezistă, conform lui Schiller, la 8 ore de browsing prin conexiune LTE. Şi camera are un mod nou, panoramă. 

UPDATE Schiller discută despre puterea de procesare. Ecranul este noua generaţie de modele ISP. Este cu 40% mai rapid pentru fotografiere.

image

UPDATE Camera este de 8 megapixeli, este ca cea de pe iPhone 4S cu mici îmbunătăţiri. A fost îmbunătăţit modul pentru iluminare scăzută.

image

UPDATE Phil Schiller a revenit pe scenă şi vorbeşte despre bateria din iPhone 5. Autonomia este mai bună decât în iPhone 4S. 

image

UPDATE Reprezentantul EA vorbeşte despre caracteristicile grafice îmbunătăţite. 

image

UPDATE Murray demonstrează cum se descurcă iPhone 5 cu jocul Real Racing 3.

image

UPDATE Noul procesor aduce o viteză de două ori mai mare decât vechiul A5 din iPhone 4S. Pe scenă a venit Rob Murray de la EA, producător executiv. 

UPDATE Conectivitatea prin WiFi se face pe frecvenţa veche de 2,4 Ghz şi cea de 5Ghz, dar vine şi cu un procesor A6. Este cu 22% mai mic decât A5. 

image

UPDATE iPhone 5 va avea un singur cip pentru voce şi date. O antena dinamică este de asemenea disponibilă. AT&T, Sprint şi Verizon din SUA, Rogers din Canada suportă noul telefon în reţele lor. 

image

UPDATE iPhone 5 are conectivitate 4G, ajunge la viteze de 100 mbps. 

image

UPDATE iPhone 5 are cu 44% mai multă saturaţie a culorii decât iPhone 4S. Senzorii pentru ecran sunt integraţi direct în acesta. Asta îl face cu 33% mai subţire.

UPDATE Aplicaţiile care nu vor suporta noua versiune de ecran vor avea margini negre până vor fi actualizate. 

image

UPDATE Toate aplicaţiile native au fost redesenate şi cele create de Apple, cum ar fi iWork sau Pages. 

image

UPDATE Aspectul este de 16:9, ca la laptopuri, diagonală de 4 inci, rezoluţie de 1136x640 pixeli. Este comparat cu vechile modele

image

UPDATE iPhone 5 are o grosime de 7,6 mm, cântăreşte 112 grame, mai uşor decât iPhone 4S cu 20%. Are rezoluţie cu 326 ppi. Retina display. 

UPDATE iPhone 5 are cinci rânduri de aplicaţii, zvonurile se confirmă. „Este o bijuterie", potrivit lui Schiller. 

UPDATE iPhone 5 este numele noului iPhone! Schiller este cel care l-a anunţat.

UPDATE Schiller pomeneşte un comentariu al „Time" potrivit căruia iPhone-ul este telefonul care a schimbat telefoanele.

UPDATE Phil Schiller este următorul pe scenă. 

UPDATE Sunt disponibile 700.000 de aplicaţii pentru iOS. Potrivit lui Tim Cook, utilizatorul obişnuit foloseşte aproximativ 100 de aplicaţii. Au fost vândute 400 de milioane de dispozitive cu iOS în iunie 2012. 

UPDATE Sunt disponibile 250.000 de aplicaţii pentru iPad. Tim Cook discută despre App Store. Aplicaţie Ducati. 

UPDATE Au fost vândute 84 de milioane de exemplare iPad în total. Cota de piaţă a fost în ultimul trimestru de 68%. Iar iPad contabilizează 91% din traficul pe web al tabletelor. 

UPDATE În ultimul trimestru, Apple a vândut 17 milioane de iPad-uri (între aprilie şi iunie).

UPDATE Notebook-urile Apple sunt pe primul loc în SUA la cotă de piaţă în ultimele trei luni. În iulie, cota era de 27%.

UPDATE Tim Cook trece la divizia Mac-urilor. Prezintă review-urile pentru Mountain Lion, ultima versiune a sistemului de operare. Au fost descărcate 7 milioane de copii.

UPDATE Acum, rulează un videoclip de prezentare al Apple Store din Barcelona.

image

UPDATE Magazinul din Barcelona este „locul perfect pentru a descoperi şi utiliza produsele Apple". 

UPDATE Preşedintele Apple prezintă magazinul Apple Store din Barcelona. 

UPDATE Tim Cook este primul pe scenă 

image

UPDATE Jurnaliştii invitaţi la lansarea noului iPhone au intrat în sala unde are loc evenimentului. 

image

La ce ne putem aştepta de la iPhone 5? (Nu garantăm nici pentru ele, dar sperăm ca Apple să ne depăşească aşteptările)

  • Un ecran de 4 inci, cu o rezoluţie mai bună şi o calitate a imaginii excepţională.
  • Conectivitate de tip 4G care va permite viteze de internet mult mai mari. Ultimul iPad a fost lansat cu astfel de viteză, dar testele au arătat rapid că nu este o promisiune chiar adevărată. 
  • iOS 6 - sistemul de operare de la Apple ar putea fi principala caracteristică de forţă a telefonului. Va avea o integrare mai bună cu Facebook şi o aplicaţie nativă de hărţi. 
  • Carcasa telefonului va fi din aluminiu, va avea două tonuri de culoare, iar telefonul va fi mai subţire şi mai înalt.
  • Un conector mai mic decât la actualele telefoane. De la 30 de pini va trece la 9 pini. Asta înseamnă noi accesorii.
  • Căşti noi şi probabil un sistem de tip iPod Music, asemănător cu radio-urile online Pandora şi Spotify.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite