iPod Touch: mai subţire, mai puternic, mai scump. Cât de corect este preţul minim de 300 de dolari?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate iPod-urile pe care le vinde Apple
Toate iPod-urile pe care le vinde Apple

Odată cu lansarea noului iPhone 5, Apple a lansat şi o nouă generaţie, a cincea, pentru playerul său muzical iPod Touch. Acesta a fost îmbunătăţit cu o cameră foto mai bună şi cu un procesor A5.

Apple l-a declarat, ca de obicei, cel mai bun iPod pe care l-au produs până acum. iPod Touch are doar 6,1 milimetri grosime şi 88 de grame. Arată aproape la fel ca predecesorul său. 

La nivelul jocurilor pe care le are la dispoziţie un utilizator, acestea au ajuns la un număr de 175.000 , cu 150 de milioane de oameni în Game Center, potrivit datelor oficiale oferite de companie. 

De 7 ori mai rapid?

Spatele gadgetului este din aluminiu lucios. Şi acest iPod va avea un conector nou de tip Lightning, adică de 9 pini şi un ecran de 4 inci. Procesorul este un dual core de tip A5 care, spune Apple, va fi de 7 ori mai rapid la nivel de grafică faţă de predecesorul său. 

Autonomia bateriei? Oficial vorbim de 40 de ore de muzică şi 8 ore de video, o îmbunătăţire mică faţă de iPod Touch 4. Camera foto este de 5 megapixeli, iar înregistrarea video este FULL HD. 

Apple a anunţat şi un nou accesoriu pentru noul player muzical, unul care l-ar face probabil pe Steve Jobs să se răsucească în mormânt, dacă ni se permite acest scurt moment de subiectivism. În partea inferioară, designerii au montat ceea ce este numit „touch loop“. Mai exact... o gaică pentru un şnur care să ne permită să ducem iPod Touch-ul în mână mai uşor când alergăm. 

Va exista suport pentru asistentul personal Siri, iar gadgetul vine în mai multe culori, printre care negru, albastru, galben şi roşu. 

Cât de scump e iPod Touch?

iPod Touch 5 are variante cu 32 şi 64 de GB care costă 300 sau 400 de dolari. Generaţia anterioară va fi ieftinită şi în continuare disponibilă. Varianta de 16 GB va costa 200 de dolari, iar cea de 32 de GB 250 de dolari. 

Merită aceşti bani un gadget care seamănă cu un telefon, dar nu este unul?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite