HTC One şi HTC First, telefoanele care pot însemna revenirea HTC în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu lansarea aplicaţiei Facebook Home, HTC a devenit un partener important şi oficial pentru reţeaua socială, iar strategia pentru 2013 pare una îndreptată spre a fi diferit.

Producătorul taiwanez a lansat anul acesta două terminale foarte importante pentru viitorul său: HTC One şi HTC First, primul smartphone cu Facebook Home. Acest lucru a venit pe fondul unor venituri care scad în permanenţă, pe o piaţă dominată de Samsung şi Apple şi în care producătorii chinezi, Huawei şi ZTE au crescut extrem de mult. 

Potrivit ultimelor date financiare, veniturile HTC au scăzut în luna februarie 2013 cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la cel mai scăzut nivel faţă de ultimii trei ani. Strrategia HTC pare una logică: taiwanezii încearcă să se diferenţieze faţă de ceilalţi producători cu Android, aducând o interfaţă nouă, HTC Sense 5.0 care poate fi folosită pe HTC One, una care pune fluxurile sociale în prim plan, iar HTC First aduce interfaţa Facebook Home, unde prietenii de pe reţelele sociale sunt prezenţi în permanenţă. 

Cât costă şi ce face HTC First?

La evenimentul Facebook Home de acum două zile a fost prezentat modelul HTC First, un telefon de 99 de dolari la un abonament cu doi ani în SUA, dar care va fi disponibil în Europa, exclusiv la reţelele EE (Marea Britanie) şi Orange. 

HTC First va fi lansat pe 12 aprilie în SUA şi va veni n patru culori, negru, alb, bleu şi roşu. În Europa nu există încă o dată de lansare oficială. 

Telefonul, după cum a fost prezentat şi în cadrul evenimentului, nu este cel mai mare sau cel mai performant. Este pur şi simplu un dispozitiv care are avantajul de a fi extrem de social. Are un ecran de 4,3 inci, cu o rezoluţie 720p, o cameră foto de 5 megapixeli şi o cameră frontală de 1,6 megapixeli. HTC First va putea filma la rezoluţie HD. 

HTC First va rula un sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean şi va avea interfaţa Facebook Home, cu toate avantajele ei: Chat Heads, adică opţiunea care aduce mesajele prietenilor din Facebook şi SMS-urile lor în prim plan, dar şi Cover Feed, ecranul de pornire care arată pozele şi actualizările de pe reţelele sociale. 

Am intrat pe site-ul AT&T ca să vedem cât costă cu adevărat HTC First. Preţul de 100 de dolari este pentru un contract de doi ani cu abonament. Preţul normal pentru el este de 450 de dolari. Abonamentele din SUA nu sunt cele mai ieftine, aşadar la un abonament de 70 de dolari pe lună există 3GB de internet şi un număr destul de bun de mesaje şi apeluri incluse. HTC First este unul din acele telefoane care va face abonamentele cu minute şi SMS-uri incluse nu neapărat nefolositoare, dar nu va mai nevoie de foarte multe minute, conexiunea la internet fiind extrem de importantă. 

Venirea lui în patru culori tinereşti arată că dispozitivul este centrat în jurul publicului foarte tânăr şi bine integrat social. 

HTC One - pariul diferenţei 

One este nava-amiral a flotei HTC. Este pariul taiwanezilor şi o ultimă şansă pentru ca o companie care produce terminale bune să se salveze de la un declin care pare acum evident. 

Cu HTC One, taiwanezii au pariat pe două lucruri diferite: HTC Sense 5.0, interfaţa care vine cu BlinkFeed, adică un flux social care este afişat pe ecranul principal, cu actualizările din Facebook pe primul ecran şi camera foto Ultrapixel, care are doar 4 megapixeli, dar care mizează pe diferenţele de calitate faţă de ceilalţi producători. 

Puteţi citi de ce 4 megapixeli sunt mai buni accesând acest link. 

 

adevarul.ro a realizat un review cu HTC One şi puteţi citi concluziile noastre. 

HTC One va veni în România la jumătatea lunii acesteia sau spre final. Potrivit hotnews.ro, la Orange telefonul va fi disponibil la un preţ de 270 de euro la un abonement Pantera 39 şi 599 de euro fără abonament. 

Pentru HTC, One şi First sunt două telefoane diferite. Unul este un monstru puternic, iar celălalt este centrat pe social. Dar amândouă sunt la fel de importante anul acesta şi pot transforma HTC din nou într-un producător cool, mai ales prin alăturarea cu Facebook. Evident, şi celelalte telefoane vor primi Facebook Home, dar First va fi primul şi va fi emblema unui nou mod de a înţelege telefoanele mobile. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite