Facebook Home, atacat într-o parodie cu poate cele mai bune replici care se puteau spune despre telefonul Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi prietenii sunt aici, dar îi vrei aici? FOTO The Verge
Toţi prietenii sunt aici, dar îi vrei aici? FOTO The Verge

Facebook Home a fost prezentat ieri, iar parodiile deja au început să apară pe YouTube. Una dintre cele mai bune prezintă câteva dintre argumentele solide pentru care utilizatorii nu ar trebui să spună „da“ Facebook Home.

Facebook Home este oficial, este în fapt un launcher pentru Android şi nu un telefon în sine, iar parodiile au început să vină, scrie TechCrunch. Ca orice lucru prezentat de Facebook, nici acesta nu se bucură de o primire mai bună printre utilizatori. Pentru cei familiarizaţi cu Apple şi videoclipurile sale, parodia la Facebook Home seamănă foarte mult cu acelea. Ce este Facebook Home (sau telefonul Facebook care nu e telefon? Este stratul social din smartphone-urile cu Android şi noul subiect de glume.

Parodia la Facebook Home, are patru puncte la care se prea poate să aibă dreptate, dincolo de umor: 

Au vrut oamenii un telefon Facebook?

„Primul răspuns pe care l-am primit de la oameni când le-am spus că facem un telefon Facebook a fost: «Stop! Nu faceţi asta! Nimeni nu-l vrea». Dar ghici ce? Ce ar fi dacă l-ar vrea?“, se întreabă unul dintre actorii din videoclip. Facebook are o istorie bogată în momente în care n-a ţinut cont de ce vor utilizatorii. Iar zvonul despre un telefon al reţelei sociale pluteşte în aerul Internetului de aproximativ trei ani, deci se poate spune că piaţa a fost testată în prealabil. 

Au oamenii nevoie de Facebook Home sau de telefonul Facebook? Cel mai probabil că nu, dar reţeaua socială l-a livrat, îi găsesc utilizatorii o menire. Vlad Andriescu scrie foarte bine despre acest subiect, pornind de la publicul căruia îi este adresat acest telefon.

Facebook Home se va înnoi lunar

„Unul dintre cele mai interesante lucruri la site-ul Facebook este că se schimbă des. Şi asta vom face şi cu telefonul. Luna aceasta tastatura va arată ca cea de pe un telefon obişnuit. Luna viitoare poate ascundem numerelor sau împrăştiem tastele pe tot ecranul“, se mai arată în videoclip.

Utilizatorii Facebook, cum am zis şi mai sus, nu sunt prea dornici de schimbări, reacţiile de la introducerea Timeline fiind mai mult decât evidente. Totuşi, un şurub digital strâns luna asta, o scurgere reparată luna viitoare şi Facebook Home merge înainte. Va fi interesant de urmărit reacţiile oamenilor când vor dispărea funcţii de care s-au ataşat.

Un anunţ direct pe ecranul telefonului

„Îmi place cum anunţurile mele de pe telefon sunt pe margine şi sunt pe gusturile mele. Totuşi, sunt greu de înţeles, din moment ce sunt în portugheză“, spune o femeie în videoclip. Aici este o mică exagerare pentru a sublinia un aspect: Facebook nu afişază reclame în alte limbi decât cea nativă a utilizatorului, dar de multe ori nu afişază reclame relevante. Probabil că Facebook Home nu va face diferenţă, iar Mark Zuckerberg a spus deja că va fi şi publicitate în noua aplicaţie.

Octavian Palade discută pe blogul său de pe adevarul.ro despre câştiguri, dar implică şi partea cealaltă: Google. Gigantul online este cel care furnizează platforma pe care vine Facebook Home. 

O bucată mai mare din viaţa personală

„Odată ce oamenii de pe Facebook încep să aibă tot mai mulţi prieteni, îţi vom arăta doar o parte din mesajele pe care le publică. Telefonul Facebook va funcţiona în acelaşi mod. Recunoaşte, primeşti prea multe mesaje. Astfel că noi le filtrăm pentru a ţi le arăta doar pe cele importante pentru tine“, mai spune bărbatul din videoclipul parodie.

Situaţia nu va fi chiar aşa, Facebook nu va începe să-ţi ascundă din mesaje, dar argumentul este că Facebook Home îţi controlează fluxul de mesaje, iar uneori s-ar putea să nu facă cele mai bune decizii, ar putea apărea probleme în viitor. Un alt aspect este că oamenii ar putea pur şi simplu să uite să verifice alte informaţii, în afara celor livrate de Facebook.

Un launcher este o altă faţă a sistemului de operare şi se poate descărca din Play Store. În esenţă, Facebook Home este aşa ceva, dar încă ceva. Facebook obţine astfel acces la tot fluxul dintr-un telefon. Atât timp cât nu aplică regulile pe care le aplică pe site sau în aplicaţia sa, totul în regulă. Pentru alt scenariu, este disponibilă parodia de mai jos.

Mai multe informaţii despre Facebook Home:

VIDEO Facebook Home: cum foloseşti noul strat social de la Facebook

Facebook Home: cum arată noul mod de a interacţiona cu telefoanele Android.

Care sunt caracteristicile de bază ale lui Facebok Home? Viaţa socială virtuală dusă la un nou nivel

Lansare telefon Facebook: HTC First, primul telefon cu Facebook Home

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite