Google îşi extinde „aria” de acoperire, investeşte 200 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferma eoliană din Texas este cea mai recentă investiţie făcută de Google offline FOTO venturebeat.com
Ferma eoliană din Texas este cea mai recentă investiţie făcută de Google offline FOTO venturebeat.com

Deşi aproape 90% din veniturile gigantului IT vin din serviciile motorului de căutare, Google pace pariuri mari în domenii fără nicio legătură cu cel virtual. Investiţia în ferma eoliană „Spinning Spur” este al 10-lea proiect al companiei în comeniul energiei regenerabile.

Google nu se mută pe fermă, ci îşi urmează interesul în energia verde. Nu este primul sau singurul produs Google care nu legătură cu motorul de căutare, serviciul de e-mail sau reţeaua socială. Maşinile fără şofer, ochelarii de realitate augumentată şi planurile pentru un ascensor spaţial sunt doar câteva exemple de alte repere de interes pentru companie.

Proiectul în valoare de 200 de milioane de dolari din Oldham County, Texas, generează suficientă energie pentru 60.000 de locuinţe, informează cnn.com. cele 70 de turbine de pe fermă sunt amplasate într-o zonă vântoasă renumită a statului american, iar morile de vânt au început să se învârtă cu normă întreagă în ultimele săptămâni ale anului trecut.

„Suntem în căutare de proiecte cum este «Spinning Spur» pentru că, pe lângă faptul că generează energie verde şi ajută la economia locală, constituie şi investiţii inteligente, în raport cu riscurile”, a scris într-un blog Kojo Ako-Asare, manager senior la departamentul financiar al Google, citat de CNN.

Google, consumator şi producător de energie

Serverele-gigant deţinute de Google generează nu doar internetul, ci şi facturi uriaşe la electricitate. Greenpeace estimează că cele opt sedii unde „locuieşte” internet-ul lui Google consumă 476 megawaţi de electricitate, operând la capacitate maximă. Această cantitate de energie este suficientă pentru a „hrăni” toate locuinţele din San Diego, estimează CNN. Google a specificat că nu foloseşte atât de multă energie, pentru că serverele nu operează niciodată la capacitate maximă.

„Spinning Spur” reprezintă a doua investiţie ca valoare în domeniul energiei regenerabile, după cea făcută de Google în proiectul „Solar Ciy”, în valoare de 280 de milioane de dolari. Companie deţine în prezent cinci proiecte în energia solară şi cinci – în cea eoliană. În total, gigantul IT a investit peste un miliard de dolari în energia verde, în proiecte care generează, în total, 2 gigawaţi (suficientă energie pentru 500.000 de locuinţe).

Ferma eoliană a fost construită în urmă cu o jumătate de an.

          

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite