Cum poţi evita "furtul" de poze cu drepturi de autor de pe Google şi Bing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bing încearcă să se alinieze la cerinţele unui motor de căutare modern FOTO AllThingsD
Bing încearcă să se alinieze la cerinţele unui motor de căutare modern FOTO AllThingsD

Bing a anunţat o schimbare la motorul său de căutare, care se aliniază la ceea ce Google oferea de ceva vreme. Acum, utilizatorii pot căuta imagini şi pot să se asigure că le folosesc doar pe cele care nu au drepturi de autor.

Microsoft a anunţat pe blogul oficial schimbarea la Bing, care aduce "Search by License". Astfel, cei care doresc să folosească o imagine de pe internet pe blogul lor, pot să caute imagini după mai multe criterii. Unele imagini sunt din domeniul public şi pot fi folosite liber, dar unele au drepturi de autor. "Free to share and use", "Free to share and use comercially" sau "Free to modify, share and use comercially" sunt printre opţiuni.

Cei care, de exemplu, scriu pe un blog şi rulează reclame pe acesta, ar trebui să caute imagini pe care le pot folosi liber în mod comercial. De asemenea, cei care vor să aducă modificări unor imagini ar trebui să caute după acele imagini care pot să fie prelucrate şi transformate.

Opţiunea Bing va fi oferită utilizatorilor pe parcurs.

image

Cum poţi căuta astfel şi în Google

Cei care vor să caute imagini în Google şi care să nu aibă drepturi de autor pot folosi funcţia "Google Advances Image Search".

Cu aceasta putem căuta după orice dimensiune, orice culori care să fie integrate în fotografie, dar şi după drepturile de utilizare.

Puţini ştiu aceste funcţii din Google şi Bing atunci când caută o imagine, iar drepturile de autor nu le sunt respectate autorilor de drept ai imaginii. Căutările avansate vor revela mai puţine rezultate, dar la final vor evita probleme legale, dacă imaginea ar fi descoperită de fotograf.

google advanced search

Puteţi citi povestea unei fotografii furate pe blogul lui Mircea Goia de pe adevarul.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite