Compania mamă a Facebook lansează, joi, o alternativă la Twitter

0
Publicat:

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, va lansa joi, 6 iulie, rețeaua socială Threads, care va fi disponibilă pentru o parte a utilizatorilor de smartphone-uri.

Rețeaua socială este disponibilă pentru precomandă în App Store FOTO Shutterstock
Rețeaua socială este disponibilă pentru precomandă în App Store FOTO Shutterstock

Capturile de ecran sugerează că oamenii vor putea să își folosească numele de utilizator de pe Instagram pentru a se conecta la Threads și pentru a-și urmări cunoștințele. În plus, rețeaua socială, care se vrea a fi o alternativă la Twitter, este disponibilă pentru precomandă în App Store, însă va putea fi descărcată pe iPhone de joi, 6 iulie.

Aceasta ar urma să fie un loc „în care comunitățile se reunesc pentru a discuta despre orice, de la subiectele care te interesează astăzi până la ceea ce va fi la modă mâine", se arată în descrierea de pe AppStore, conform The Guardian.

Se așteaptă ca Threads să aibă o limită de 500 de caractere pentru postări, rămânând astfel fidelă conceptului original al Twitter, chiar dacă platforma rivală renunță la tweet-uri mai scurte în favoarea unor texte mai lungi.   

Lucrările la noua rețea socială au început în luna ianuarie, la doar câteva săptămâni după ce Elon Musk a preluat Twitter.   

De asemenea, rețeaua socială a apărut și în Google Play Store, însă nu este menționată data de lansare. Astfel, pe Android, aceasta ar putea fi lansată după câtva timp. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite