Mark Zuckerberg trebuie să dea explicații și să ia măsuri imediate în legătură cu o mare reţea de pedofilie care acţiona pe Instagram

0
Publicat:

Uniunea Europeană, prin comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, i-a cerut lui Mark Zuckerberg, directorul companiei Meta, să dea explicaţii în legătură cu o mare reţea de pedofilie care acţiona prin intermediul Instagram.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Totul a pleat de la o investigație a jurnaliștilor de la The Wall Street Journal, prin care s-a dezvăluit faptul că Instagram a lăsat să prolifereze pe platforma sa o vastă reţea de conturi ce promovau şi găzduiau material reflectând abuzuri sexuale asupra copiilor.

"Codul voluntar al Meta privind protecţia copiilor pare să nu funcţioneze", a scris comisarul Breton, joi, pe Twitter. "Mark Zuckerberg trebuie acum să dea explicaţii şi să ia măsuri imediate", a cerut comisarul pentru piaţă internă.

Potrivit investigației, platforma de social media le permite utilizatorilor să caute hashtag-uri explicite, iar infractorii i-au exploatat algoritmii de recomandare pentru a promova conţinuturi ilicite.

Comisarul european Breton a declarat că va discuta această problemă cu Zuckerberg la sediul Meta pe 23 iunie, în timpul unei vizite pe care o va face în SUA.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că societatea a înfiinţat un grup de lucru intern pentru a investiga şi a "aborda imediat" dezvăluirile recente ale Wall Street Journal.

Meta a dezmembrat 27 de "reţele abuzive" între 2020 şi 2022 şi a dezactivat peste 490.000 de conturi pentru că au încălcat politicile de siguranţă pentru copii în ianuarie 2023, au adăugat reprezentanţii companiei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite