CES 2014 - Smart Home de la Samsung îţi permite să îţi controlezi toate dispozitivele inteligente din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilizatorii de Galaxy Gear îşi vor putea folosi ceasul pentru a controla aparatele şi dispozitivele de iluminat
Utilizatorii de Galaxy Gear îşi vor putea folosi ceasul pentru a controla aparatele şi dispozitivele de iluminat

Samsung Electronics a anunţat Samsung Smart Home, un serviciu care permite televizoarelor Smart, aparatelor de uz casnic şi smartphone-urilor să se conecteze şi să fie gestionate de pe o singură platformă integrată.

Samsung Smart Home a fost anunţată la Consumer Electronics Show (CES) 2014, în Las Vegas, serviciul urmând să fie lansat comercial prin intermediul întregii game de aparate şi dispozitive Samsung în prima jumătate a anului 2014. Urmărind viziunea sa pentru o lume conectată, Samsung va colabora cu mai mulţi parteneri pentru a extinde disponibilitatea serviciului Smart Home, punând astfel bazele unei ecosistem dezvoltat de echipamente conectate.

„Prin Samsung Smart Home, în calitate de lider mondial în producţia de dispozitive inteligente, investim pentru a face conectivitatea la domiciliu o realitate pentru consumatorii de astăzi”, a declarat Wonpyo Hong, preşedinte Media Solutions Center în cadrul Samsung Electronics. „În perioada următoare vom lansa servicii destinate casei care să le permită în continuare utilizatorilor noştri să se bucure de noua experienţă Smart Living şi nu numai atât”.

Funcţiile unice ale Samsung Smart Home le permit utilizatorilor să controleze şi să gestioneze dispozitivele printr-o singură aplicaţie de conectare a aparatelor personale şi casnice – de la frigidere şi maşini de spălat la televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri şi chiar dispozitivul portabil GALAXY Gear. Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate şi a unui server.

Samsung Smart Home va avea iniţial disponibile trei funcţii principale care le vor permite utilizatorilor să se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde, oricând: Device Control, Home View şi Smart Customer Service.

Cu Device Control, utilizatorii pot crea şi utiliza setări personalizate pe dispozitivele lor mobile sau televizoarele Smart pentru a monitoriza sau controla aparatele casnice – de exemplu, să pornească aerul condiţionat sau să aprindă luminile – fie că aceştia se află în interiorul sau în afara casei, sau chiar în timp ce călătoresc în străinătate. La simpla atingere a unei iconiţe a aplicaţiei Smart Home pe dispozitivul lor, serviciul permite controlarea unuia sau mai multor dispozitive simultan, indiferent unde se află.

samsung smart home

Smart Home oferă, de asemenea, o funcţie de comandă vocală disponibilă pe toate dispozitivele controlate. Dacă un utilizator spune „ies afară" ceasului său Galaxy Gear, dispozitivele de iluminat şi aparatele selectate sunt dezactivate. În cazul în care utilizatorul spune „noapte bună“ telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, funcţia de control prin chat prin aplicaţia de pe smartphone, un mod la îndemână şi distractiv de a comunica cu dispozitivele lor.

Cu funcţia Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru vedea imagini ale casei în timp real, prin intermediul camerelor integrate în dispozitivele din casă. Serviciul de Customer Service al tehnologiei Home Smart notifică utilizatorii atunci când este timpul ca aparatele casnice să fie duse în service sau când trebuie înlocuite consumabilele, oferind, de asemenea, şi asistenţă în serviciile după cumpărare.

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra iniţial pe o gamă de televizoare Samsung Smart, electrocasnice şi smartphone-uri. Serviciul îşi va extinde treptat aria de acoperire incluzând şi alte produse Samsung, precum şi dispozitive şi aparate de la alţi producători.

Samsung a dezvoltat, de asemenea, un protocol de software (SHP) pentru Smart Home pentru a permite conectivitatea între toate produsele Samsung Smart Home, precum şi cu cele de la alţi producători de dispozitive şi electrocasnice. Prin această strategie, Samsung, în colaborare cu partenerii săi, îşi propune să creeze o bază pentru un ecosistem de servicii pentru o casă conectată.

De asemenea, Samsung pregăteşte extinderea serviciului Smart Home pentru a acoperi alte arii de interes: energie, securitatea accesului în casă, asistenţă medicale, precum şi aplicaţii eco pentru casă, prin intermediul parteneriatelor cu furnizorii de servicii din aceste sectoare.  

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite