Apple Music Classical, aplicație pentru mobil dedicată muzicii clasice, lansată de gigantul din Cupertino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple Music Classical, noua aplicaţie care va fi lansată la sfârşitul lunii martie de grupul american, promite "cel mai mare catalog de muzică clasică din lume", cu albume exclusive şi un mod de căutare avansat, informează AFP, potrvit Agerpres.

apple music classical jpg

Cu cinci milioane de piese, aplicaţia ar putea concura cu puţinele aplicaţii dedicate exclusiv muzicii clasice, şi în special cu Idagio, în prezent singurul abonament din lume pentru streaming audio şi concerte (două milioane de piese).

Apple Music Classical, care va fi lansată pe 28 martie, va permite "găsirea rapidă şi uşoară a oricărei înregistrări din cel mai mare catalog de muzică clasică din lume, graţie unei căutări complet optimizate", potrivit unui comunicat al grupului dat publicităţii joi.

Aplicaţia oferă "posibilitatea de a căuta după compozitor, lucrare, dirijor sau chiar după numărul de catalog, pentru a găsi instantaneu înregistrări specifice", se adaugă în comunicat.

Ascultătorii "se pot bucura de cea mai bună calitate audio disponibilă şi pot experimenta multe dintre piesele clasice preferate într-un mod cu totul nou, cu ajutorul sunetului spaţial imersiv".

Aplicaţia va oferi, de asemenea, printre altele, "biografii ale compozitorilor" şi "ghiduri aprofundate pentru numeroase lucrări cheie".

Până acum, muzica clasică era inclusă în oferta Apple Music, la fel ca şi în cazul altor servicii de streaming (Qobuz, Spotify etc...). Apple precizează că va fi necesar un abonament la Apple Music şi că noua aplicaţie va fi disponibilă în curând şi pe Android.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite