Apple a lansat seria iPhone 14, 3 smartwatch-uri și căștile AirPods Pro 2

0
Publicat:

În cadrul evenimentului Apple Far Out, din 7 septembrie, compania americană a prezentat 4 modele de iPhone 14, ceasurile Apple Watch Series 8, Apple Watch SE2, Apple Watch Ultra și căștile AirPods Pro 2.

Apple Watch Ultra, iPhone 14, AirPods Pro FOTO Getty Images
Apple Watch Ultra, iPhone 14, AirPods Pro FOTO Getty Images

Cele 4 noi modele de iPhone sunt: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max. În timp ce iPhone 14 și iPhone 14 Pro sunt modelele mai mici, iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max sunt cele destinate celor care preferă ecranele mai mari. Pe modelele iPhone Pro notch-ul sau bretonul a fost înlocuit cu un decupaj, unde se găsește camera frontală și Face ID.

În plus, în timp ce modelele non-pro vin cu SoC-urile Apple A15 Bionic din 2021, modelele Pro primesc cel mai recent SoC, Apple Bionic A1. Cele mai recente smartphone-uri vin cu activare E-sim și fără Wi-Fi în SUA. Pentru prima dată, modelele de iPhone din SUA nu vor avea SIM fizic.

iPhone 14 Pro FOTO Getty Images
iPhone 14 Pro FOTO Getty Images

iPhone 14 vine cu tehnologie de comunicare de urgență prin satelit, care poate fi folosită pentru a trimite mesaj SOS prin satelit. Funcția va fi disponibilă pentru început în SUA și Canada și va fi gratuită cu iPhone 14 timp de doi ani. Toate smartphone-urile au o funcție de detectare a accidentelor care va apela automat serviciile de urgență atunci când un utilizator este inconștient sau nu poate ajunge la iPhone.

În SUA, prețul iPhone 14 începe de la 799 dolari, iPhone 14 Plus începe de la 899 dolari . Ambele smartphone-uri vor fi disponibile pentru cumpărare în opțiunile de culoare Blue, Midnight, Purple, Starlight și (PRODUCT) RED.

Precomenzile pentru iPhone 14 vor începe pe 9 septembrie. iPhone 14 va fi pus în vânzare începând cu 16 septembrie, iar iPhone 14 Plus va fi pus în vânzare din 7 octombrie.

iPhone 14 Pro are un preț de pornire de 999 dolari, iar prețul pentru iPhone 14 Pro Max începe de la 1.099 dolari. Precomenzile acestor modele încep pe 9 septembrie și vor fi disponibile pentru cumpărare din 16 septembrie. Vor fi disponibile pentru achiziție în opțiunile de culoare Deep Purple, Gold, Silver și Space Black.

Gigantul din Cupertino a prezentat și Apple Watch Series 8 și Apple Watch SE Gen 2, disponibile în variantele GPS și Cellular. Noile ceasuri inteligente Apple vor fi disponibile începând cu 16 septembrie.

Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE FOTO Getty Images
Apple Watch 8, Apple Watch Ultra și Apple Watch SE FOTO Getty Images

Prețul pentru Apple Watch Series 8 GPS începe de la 399 dolari. Modelul celular Watch Series 8 a fost prezentat cu un preț de pornire de 499 dolari. Seria de ceasuri inteligente va fi disponibilă în opțiunile de culoare Midnight, Silver, Starlight și Red. Odată cu achiziționarea Apple Watch Series 8, compania oferă și un abonament gratuit la Fitness+ timp de trei luni. 

Prețul Apple Watch SE Gen 2 începe de la 249 dolari pentru modelul GPS și 299 dolari  pentru modelul Cellular. În India, modelul GPS începe la prețul de la Rs. 29.900. Ceasul va fi disponibil în opțiunile de culoare Midnight, Silver și Starlight.

Apple Watch Ultra are o autonomie de până la 36 de ore cu o singură încărcare, în timp ce o funcție viitoare va oferi până la 60 de ore de viață a bateriei, potrivit companiei.

Apple Watch Ultra FOTO Getty Images
Apple Watch Ultra FOTO Getty Images

Acesta va fi disponibil într-o singură variantă, Cellular, și are un ecran de 49 mm și un corp din titan. Apple Watch Ultra va oferi suport cu frecvență duală pentru GPS și vine cu un nou buton care poate fi programat pentru a îndeplini diverse funcții.

Apple Watch Ultra va avea un preț de 799 de dolari în SUA. Compania va oferi trei variante de curea pentru noul smartwatch: Alpine, Ocean și Trail.

Apple a lansat a doua generație AirPods Pro. La fel ca și prima generație de căști cu adevărat wireless stereo (TWS), care și-au făcut debutul în 2019, noile AirPods Pro 2 vin cu un difuzor încorporat cu Find My support.

AirPods Pro 2 FOTO Getty Images
AirPods Pro 2 FOTO Getty Images

AirPods Pro 2 sunt echipate cu un nou cip Apple H2 despre care compania spune că oferă o anulare îmbunătățită a zgomotului și suport pentru audio spațial personalizat. Căștile oferă până la 6 ore de viață a bateriei și încă 30 de ore cu carcasa de încărcare. Acestea acceptă și încărcarea wireless cu MagSafe.

Apple AirPods Pro 2 vor avea un preț de 249 de dolari. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite