Sferă misterioasă, descoperită pe fundul Oceanului Pacific: „Este ca începutul unui film de groază” VIDEO

0
Publicat:

În timpul unei expediții efectuate la sfârșitul lui august de Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei (NOAA) din SUA, un obiect auriu misterios a fost găsit pe fundul oceanului din Golful Alaska. Până în acest moment, specialiștii nu știu ce este, relatează Forbes.

Obiectul misterios
Cercetătorii au constatat că învelișul obiectului era moale la exterior. Foto Captură video YouTube

Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei a prezentat obiectul misterios ca pe o „sferă aurie”, susținând că a stârnit interesul și imaginația persoanelor care au urmărit transmisiunea în direct a scufundării pe 30 august. Imaginile au fost captate cu un submersibil teleghidat de la distanță. 

Obiectul strălucitor prezintă o gaură pe una din părți, ca și cum ceva ar fi fost introdus sau îndepărtat. De asemenea, mai mulți oameni de știință au vorbit în cadrul transmisiunii live despre obiectul ciudat.  

Savanții au prezentat câteva posibile teorii, inclusiv că ar putea fi un burete de mare, un coral sau o coajă de ou. Astfel, aceștia au decis să analizeze „sfera aurie”. Vehiculul utilizat în expediție era dotat cu un braț capabil să prindă obiectul misterios și un tub de absorbție. 

Mai întâi, l-au atins. „Sper doar că atunci când îl atingem să nu iasă ceva", a afirmat un cercetător. „Este ca începutul unui film de groază”, a mai adăugat acesta. Un altul a comparat situația cu o secvență din serialul SF „X-Files”. 

Ulterior, brațul de prindere al vehiculului a pipăit sfera, iar cercetătorii au constatat că învelișul acesteia era moale la exterior. În continuare, aceștia au utilizat tubul pentru a îndepărta obiectul de pe fundul oceanului.  

O fotografie a exemplarului prezintă o pată strălucitoare, de mărimea unei mâini, care pare să aibă mai multe straturi. 

Expediția Seascape Alaska 5 a debutat la data de 23 august și se va desfășura până la 16 septembrie. În prezent, savanții explorează și cartografiază habitatele din adâncul oceanului în zona Golfului Alaska. Datele culese în urma expediției i-ar ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine habitatul marin și modul în care acesta ar trebui gestionat pentru a proteja speciile. 

Din păcate, echipa de pe navă nu a putut să identifice „sfera” și cel mai probabil nu vom avea mai multe informații despre ea până ce un eșantion nu va fi dus într-un laborator pentru o examinare mai detaliată”, a transmis purtătorul de cuvânt al NOAA, Emily Crum. 

În cazul în care se va stabili că este o coajă de ou, atunci va apărea o nouă întrebare: Cine a depus oul?  

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite