Un medic a slăbit peste 20 de kilograme după ce a renunțat la dietele clasice. Ce mănâncă pentru a se menține

0
Publicat:

O femeie medic din Statele Unite, în vârstă de 43 de ani, care cântărea mai bine de 100 de kilograme, a încercat tot felul de diete și planuri de slăbire, fără prea mari rezultate. Într-un final, a găsit cea mai bună opțiune și a reușit să se mențină.

Dr. Betsy Grunch înainte și după FOTO Business Insider
Dr. Betsy Grunch înainte și după FOTO Business Insider

S-ar putea ca lumea să creadă că, în calitate de medic, dr. Betsy Grunch ar fi trebuit să știe cum să slăbească sănătos și să se mențină la o greutate optimă, potrivit Business Insider

Mai mult decât atât, fiind neurochirurg specializat în chirurgia coloanei vertebrale, ea își sfătuia adesea pacienții să slăbească pentru a le atenua durerile de spate.

Totuși, pregătirea sa medicală a inclus prea puțină educație nutrițională.

„Unul dintre cei mai mari vinovați ai bolilor degenerative ale coloanei vertebrale este greutatea corporală, iar faptul că nu am avut o pregătire educațională bună cu privire la bazele nutriției este oarecum trist”, a spus ea.

Momentul unei schimbări radicale

În 2018, Betsy a ajuns la un punct de cotitură când a avut o problemă de sănătate și a știut că trebuie să-și schimbe stilul de viață.

Cântărea în jur de 100 de kilograme, dar a reușit să scape de peste 20, în decurs de un an și jumătate. Femeia a făcut ajustări dieta ei și a reușit să-și mențină noua siluetă timp de patru ani. Ulterior, ea a mai apelat și la un medicament pentru diabet, cu ajutorul căruia a mai dat jos încă aproximativ 15 kilograme.

Betsy Grunch a fost mereu activă, face sport și merge la sală. Totuși, cu o meserie solicitantă și mamă a doi copii, ea nu a mai ținut cont de ce și cum mănâncă, iar greutatea ei a crescut.

A început să aibă diverse dureri, despre care credea că erau exacerbate de greutatea ei. Schimbarea a venit în 2018, când s-a aplecat să-și ridice băiețelul și a suferit o hernie de disc.

„Singura variantă pe care am văzut-o a fost schimbarea completă a modului meu de a gândi și de a aborda stilul meu de viață”, a spus Grunch. Ea a aflat că trebuie să adopte o abordare holistică a pierderii în greutate și să gândească pe termen lung pentru ca rezultatele să dureze.

image

Postul intermitent, o soluție de durată

Medicul a decis să încerce postul intermitent, mâncând toată mâncarea ei pentru ziua într-o fereastră de șase ore. Ea a încercat inițial ferestre de mâncare mai scurte, ceea ce i s-a părut nesustenabil.

Cercetările arată că nu există nimic special în postul intermitent pentru pierderea în greutate și nu funcționează pentru toată lumea, deoarece poate fi dificil de menținut. Dar îi ajută pe unii oameni să rămână la un deficit de calorii, care este necesar pentru pierderea în greutate.

Grunch a trecut, de asemenea, de la o dietă bogată de tip fast-food la una bogată în proteine și alimente integrale și săracă în carbohidrați.

Proteinele sunt utile pentru pierderea în greutate, deoarece conferă senzația de sațietate și ajută corpul să mențină mușchii în timpul unui deficit de calorii. Între timp, carbohidrații nu îngrașă în mod inerent, dar Grunch a spus că se simte mai bine dacă mănâncă mai puține astfel de alimente.

De asemenea, femeia obișnuia, în trecut, să număre caloriile pentru a se asigura că are un deficit, dar a considerat că acest lucru nu îi ocupa prea mult timp, pe termen lung.

„Odată ce am început să implementez aceste modificări, greutatea a scăzut destul de repede”, a conchis ea.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite