Restaurantul lui Salt Bae din Londra, unde o friptură costă 700 de lire, a oprit încălzirea ca să facă economii VIDEO

0
Publicat:

Restaurantul londonez al flamboaiantului bucătar Salt Bae a oprit încălzirea din cauza  creșterii facturilor la energie, în ciuda creșterii profiturilor, potrivit The Guardian.   

Nusr-Et steakhouse, localul de la hotelul Park Tower din Knightsbridge din Londra, cunoscut pentru mâncărurile scumpe, cum ar fi friptura wagyu de 680 de lire sterline sau friptura uriașă tomahawk de 630 de lire sterline, a declarat că a făcut un efort pentru a reduce costurile.  

Compania fondată de Salt Bae (pe numele său real Nusret Gökçe), un măcelar turc care s-a specializat în fripturi, a anunțat o creștere a profitul înainte de impozitare cu 44%, ajungând la aproape 3,3 milioane de lire sterline în 2022, în contextul unei creșteri a vânzărilor cu aproape 66%, potrivit bilanțurilor depuse săptămâna aceasta la Registrul Comerțului.

Nusr-Et a fost fondat de Salt Bae. FOTO Facebook We Are Nusr-Et
Nusr-Et a fost fondat de Salt Bae. FOTO Facebook We Are Nusr-Et

Lansat în 2021, restaurantul și-a redus prețurile în ultimii ani și a renunțat la câteva dintre produsele sale celebre, cum ar fi friptura acoperită cu aur de 1.450 de lire sterline. Singurul preparat din meniu acoperit cu foiță de aur este, acum, o baklava cu fistic de 50 de lire sterline.

Ce economii a făcut Nusr-Et

Grupul de restaurante (care este controlat de conglomeratul turc Doğuș Group) a anunțat că „a încercat să îmbunătățească eficiența energetică la nivel operațional", cu eforturi care includ „oprirea încălzirii centrale după închidere sau în timpul orelor de vârf, când cererea de încălzire este mai mică" și stingerea luminilor la închidere.

Mai mult, a subliniat și că a încercat să limiteze programul de funcționare a „cortinei de aer" - sistemul utilizat pentru a preveni curenții de aer prin uși.

Compania a declarat că s-a angajat să fie eficientă din punct de vedere operațional, iar renovarea restaurantului londonez a inclus lumini cu LED și „izolație care economisește energie", potrivit The Guardian. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite