Perseverență! Un șofer începător a promovat examenul teoretic după ce a picat de 59 de ori

0
Publicat:

Un șofer începător care a picat de 59 de ori examenul teoretic în Marea Britanie a fost lăudat pentru „angajamentul său remarcabil”.

Emoțiile joacă întotdeauna un rol important la examenul pentru permis
Emoțiile joacă întotdeauna un rol important la examenul pentru permis FOTO ziarulunirea

Omul a cheltuit 1.380 de lire sterline și aproximativ 60 de ore pentru a trece examenul la un centru de testare din Redditch.

Acesta este cel mai mare număr de încercări pe care o persoană din Marea Britanie l-a avut pentru obținerea permisului. Însă mai sunt și alți „perseverenți”, precum un alt începător din Hull, care a picat de 57 de ori, un altul din Guildford, de 55 de ori, iar un șofer din Tunbridge Wells a eșuat de 53 de ori, potrivit BBC.

AA (Automobile Association) a declarat că emoțiile joacă întotdeauna un rol important, dar că „repetiția este cheia succesului”.

Cifrele de la Agenția pentru Standardele Șoferilor și Vehiculelor (DVSA) se referă la șoferii începători care au trecut examenul în prima jumătate a anului 2023.

Fiecare încercare pentru testul teoretic costă 23 de lire sterline și durează aproximativ o oră.

Camilla Benitz, directorul general al Școlii de Conducere AA - care a lansat o aplicație pentru a-i ajuta pe începători să se pregătească pentru test, a declarat: „Nu există nicio îndoială că este un test dificil și angajamentul acestor începători de a trece este uimitor. Este destul de ușor să subestimezi testul teoretic”.

Cifrele Ministerului Transporturilor arată că rata de promovare a testelor teoretice a scăzut de la 65%, în anul financiar 2007-2008, la 44% în 2022-2023. Nu este o perioadă deosebit de nefastă pentru șoferii începători - în 2012, spre exemplu, un bărbat de 28 de ani a picat testul teoretic de 92 de ori.

Începătorii trebuie să treacă testul teoretic înainte de a se putea programa pentru un test practic de conducere în Marea Britanie.

Testul teoretic constă în 50 de întrebări cu variante de răspuns, iar viitorilor șoferi le sunt testate cunoștințele despre Codul Rutier și îndrumările privind abilitățile de conducere, aceștia trebuind să dea cel puțin 43 de răspunsuri corecte.

Testul teoretic este urmat de un test de percepție a pericolelor, care implică 14 clipuri video cu situații de condus.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite