O imprimantă 3D a construit o casă cu două etaje în 330 de ore | VIDEO

0
Publicat:

Imprimanta enormă, care cântărește peste 12 tone, creează ceea ce se crede a fi prima casă cu două etaje tipărită 3D din Statele Unite.

image

Mașina zumzăie constant în timp ce extrude straturi de beton pentru a construi casa de 4.000 de metri pătrați din Houston.

Construcția va necesita în total 330 de ore de tipar, a declarat arhitectul Leslie Lok, co-fondator al studioului de design Hannah și designer al casei, conform reuters.com.

"De fapt, puteți găsi o mulțime de clădiri tipărite 3D în multe state", a spus Lok. "Unul dintre lucrurile legate de imprimarea unui al doilea etaj este că ai nevoie, știți, de mașină... Și, desigur, există și alte provocări: provocări structurale, provocări logistice atunci când imprimăm o clădire cu un al doilea etaj."

Locuința cu trei dormitoare și structură din lemn este la jumătate și este vândută unei familii, care dorește să rămână anonimă, a spus ea.

Proiectul reprezintă o colaborare de doi ani între Hannah, Peri 3D Construction și Cive, o companie de inginerie în construcții.

Hikmat Zerbe, șeful departamentului de inginerie structurală de la Cive, speră că tehnica inovatoare poate contribui într-o zi la construirea mai rapidă și mai ieftină a locuințelor multifamiliale.

În plus, betonul poate rezista uraganelor, furtunilor puternice și altor fenomene meteorologice severe din Texas, care devin tot mai frecvente și mai severe din cauza schimbărilor climatice.

Și, deoarece imprimanta se ocupă de toate sarcinile grele, sunt necesari mai puțini muncitori pe șantier.

"În construcția tradițională, cunoști regulile, cunoști jocul, cunoști proprietățile materialelor, comportamentul materialelor. Aici, totul este nou", a spus Zerbe. "Materialul este nou, deși betonul este un material vechi în general, dar imprimarea 3D a betonului este ceva nou."

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite