Livrator de mâncare cu două proprietăți în Dubai. Cum a strâns averea uluitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la livrator de mâncare, la miliardară și vinovată de spălare de bani nu a fost decât un pas. Jim Wen, în vârstă de 42 de ani, a fost găsită vinovată de spălare de bani, după ce oamenii legii din Marea Britanie au descoperit că a schimbat bitcoin în numerar, relatează Business Insider.

Se pare că femeia nu a fost singura care s-a îmbogățit. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Se pare că femeia nu a fost singura care s-a îmbogățit. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Femeia a fost găsită vinovată miercuri, 20 martie, la Southwark Crown Court din Londra, a anunțat Parchetul Coroanei din Marea Britanie într-un comunicat de presă. 

În urmă cu trei ani, polițiștii au confiscat 61.000 de bitcoin din portofelele digitale fraudate de femeie în anul 2021. La acea vreme, tezaurul cripto fusese apreciat la 1,8 miliarde de dolari, însă în prezent valoarea a crescut la 3,8 miliarde de dolari. 

Se pare că Wen nu a fost singura care s-a îmbogățit. Conform procurorilor, ea a ajutat un escroc internațional, aflat încă în libertate, să ascundă criptomonedele. Aproape 130.000 de investitori chinezi au fost furați între 2014 și 2017.  

Conform instanței, în anul 2017, Jim Wen a schimbat criptomondele în numerar, și-a cumpărat bijuterii și două proprietăți în Dubai, care valorează peste 640.000 de dolari. În plus, a închiriat o proprietate cu șase dormitoare în nordul Londrei pentru care plătea lunar în jur de 20.000 de dolari. 

Pe lângă toate acestea, ea și-a ajutat fiul să se mute din China în Marea Britanie și a plătit pentru ca acesta să urmeze cursurile unei școli private. 

Oamenii legii au pornit pe urmele femeii atunci când aceasta a încercat să achiziționeze și proprietăți în Londra. La acea vreme, Wen a întâmpinat dificultăți în schimbarea criptomondelor în numerar. 

Întrebată de unde are suma impresionantă, femeia a mărturisit că ar fi obținut banii prin minerit de bitcoin. Ulterior, ea a susținut că „angajatorul”, escrocul internațional, i-a oferit 3.000 de bitcoin. 

Jim Wen va fi condamnată pe data de 10 mai. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite