Kate, noua „prinţesă a inimilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
23 iulie 2013, Spitalul St. Mary. William este, la rândul său, tată. N-a trecut neobservat faptul că proaspăta mamă Kate a purtat o rochie cu buline la fel ca Lady Di, cu 31 de ani în urmă FOTO Getty Images
23 iulie 2013, Spitalul St. Mary. William este, la rândul său, tată. N-a trecut neobservat faptul că proaspăta mamă Kate a purtat o rochie cu buline la fel ca Lady Di, cu 31 de ani în urmă FOTO Getty Images

Catherine, ducesa de Cambridge, a ales să îmbrace la ieşirea din maternitate o rochie similară celei purtate de Lady Di în urmă cu 31 de ani, când a plecat acasă cu primul ei născut, William.

Ducesa de Cambridge, bebeluşul regal şi prinţul William au părăsit Spitalul Saint Mary din Londra, marţi seară, în aplauzele şi strigătele de bucurie ale celor veniţi să-l celebreze pe noul urmaş la tron. 

Proaspăta mămică a coborât scările spitalului înveşmântată într-o rochie albastră, cu buline, asemănătoare cu cea îmbrăcată de prinţesa Diana, în urmă cu trei decenii, la ieşirea din aceeaşi maternitate, după naşterea lui William.

Acest lucru a dat apă la moară celor care sunt convinşi că reprezentanţii Casei Regale încearcă să o transforme pe Ducesa de Cambridge într-o a doua Lady Diana. 

„Este o dovadă de respect şi admiraţie faţă de Diana”, este de părere criticul de modă Alin Gălăţescu. Consultantul de stil Irina Markovits observă acelaşi gest de atenţie al Ducesei de Cambridge, eliminând varianta unei coincidenţe colosale. 

„Rochia nu a fost aleasă întâmplător, seamănă prea mult cu aceea pe care prinţesa Diana a purtat-o când l-a născut pe William. Era un eveniment mult prea aşteptat ca să lase un astfel de detaliu la voia întâmplării”, spune Irina Markovits.

Singura diferenţă, spune consultantul de stil, stă în tipul de croială aleasă. Spre deosebire de mama lui William, Kate a ales o croială mult mai avantajoasă, dar şi care se demodează mai greu. „Ceea ce a purtat Diana în anii ‘80 era o rochie de gravidă foarte modernă pentru acele vremuri. Pe când, cea purtată de Kate este clasică şi va arăta la fel de bine şi peste 10 ani”, explică bloggerul adevarul.ro.

printesa diana printul charles

(22 iunie 1982, Spitalul St. Mary din Londra. Prinţul Charles şi Lady Diana ies cu micul William în braţe. FOTO Getty Images)

Déjà vu  regal

Scenariul urmat de prinţul Charles şi Diana la naşterea primului lor fiu pare că a fost reluat pas cu pas de Kate Middleton şi William.

Asemenea prinţesei Diana, ducesa de Cambridge a părăsit maternitatea în care fusese internată la numai 24 de ore după ce a adus pe lume bebeluşul regal. Mai mult, William a asistat la naşterea viitorului moştenitor aşa cum a făcut şi tatăl său, Charles.

Nu în ultimul rând, nunta regală a lui Kate Middlenton cu prinţul William, desfăşurată în urmă cu doi ani, a „împrumutat“ o serie de elemente din ziua în care Diana devenea soţia lui Charles. „Acelaşi tort, aceeaşi rochie albă strânsă în jurul taliei şi aceeaşi diademă purtată pe creştetul capului“, observa Lauren Paxman în paginile cotidianului „Daily Mail“.

Transfer de popularitate

Popularitatea extraordinară de care s-a bucurat Prinţesa Inimilor, aşa cum era alintată Lady Di, s-a răsfrânt şi asupra Casei Regale. Până şi Regina Elisabeta a II-a a acceptat, în ciuda nemulţumirilor sale legate de comportamentul mult prea relaxat al prinţesei Diana, că această apropiere de popor a monarhiei britanice a echivalat cu o „renovare“ a imaginii sobre şi prăfuite a regalităţii.

Prin urmare, nu este exclus ca speculaţiile apărute în presa internaţională a ultimilor ani, conform cărora reprezentanţii Casei Regale ar manipula subtil transferarea capitalului de simpatie de care Diana are parte şi după moarte asupra soţiei lui William, să aibă un sâmbure de adevăr.

„Îmi imaginez că e vorba de o strategie de lungă durată. Dar una care nu o vizează doar pe Kate, ci şi pe William şi Harry. Până la urmă, ei sunt generaţia tânără a familiei regale şi cred că sunt deja poziţionaţi ca fiind mai puţini aristrocraţi, în sensul în care sunt mai aproape de poporul britanic”, este de părere consultantul de stil Irina Markovits.

Regretele prinţului William

Psihologul Keren Rosner crede, mai degrabă, în existenţa unei strategii a Casei Regale, care încearcă să-şi atragă simpatia poporului britanic prin generarea a tot felul de coincidenţe menite să o identifice pe Kate cu Diana, mai degrabă decât în conturarea unui complex de tip Oedip în ceea ce-l priveşte pe William.

„Este o strategie, cu siguranţă. Nu ştiu dacă se poate vorbi în cazul lui William de un complex al lui Oedip, dar comportamentul lui e influenţat de regretul că şi-a pierdut mama atât de devreme. Fiind foarte ataşat de ea, probabil că îi simte lipsa. Iar în momentul în care lui i se naşte primul băiat, apare nevoia de urmare a unui ritual care să întărească importanţa unui astfel de eveniment. Apoi, Kate cred că se identifică foarte mult cu soacra ei. Nu e uşor să trăieşti în sânul unei Case Regale, iar ducesa este foarte posibil să împrumute câte ceva din trecutul Dianei tocmai pentru a trece mai uşor peste anumite momente“,  este de părere Keren Rosner. 

Imagini în oglindă

De-a lungul ultimilor trei ani, după anunţarea logodnei lui Kate Middleton cu prinţul William, au putut fi observate o serie de coincidenţe vestimentare între actuala soţie a moştenitorului la tron şi regretata mamă a acestuia.

„Există practic imagini în oglindă cu cele două. Cred că e vorba despre o combinaţie între strategie şi realitate. Stilul lui Kate a fost de la bun început unul clasic, elegant şi rafinat, s-a păstrat foarte minimalist clasic, dar fără să fie modern, pentru că este o modalitate de a se feri de critici negative şi gafe vestimentare”, spune Irina Markovits.

Ducesa de Cambridge are toate armele când vine vorba de cucerirea poporului britanic. De la zâmbet la apariţiile atent îngrijite, Kate are aerul unei eleganţe accesibile.

kate middleton

(Presa internaţională a semnalat în repetate rânduri cât de mult se apropie stilul vestimentar al Ducesei de Cambridge de cel al Prinţesei Diana FOTO: Getty Images)

„Pe Kate o ajută foarte mult fizicul. Dacă ar fi fost o femeie banală, alegerile ei vestimentare ar fi părut la fel de banale. Cred că reprezintă un standard pentru generaţia actuală, femei de 20 şi ceva de ani până la 30, care înţeleg că stilul clasic nu trebuie să fie sobru, demodat sau bătrânesc. Aş zice că mai curând este un style icon decât fashion icon”, explică Irina. 

La rândul ei, „Diana a fost un fashion icon. Pe de altă parte, a devenit şi mai îndrăzneaţă şi seducătoare după divorţ, pentru că înainte ţinutele ei erau destul de tradiţionaliste şi conservatoare”, subliniază Irina Markovits.

lady di printesa diana

Citeşte mai multe despre naşterea „bebeluşului regal”:

FOTO VIDEO Prinţul William şi ducesa de Cambridge au anunţat numele bebeluşului regal: George Alexander Louis

Prinţul William şi soţia lui Catherine Middleton au anunţat miercuri numele primului lor copil. Nou-născutul este al treilea descendent pe linia de moştenire a coroanei britanice.

Primul „tron“ al „bebeluşului regal“, un scaun auto pentru copii de 90 de euro

Copilul ducesei Catherine Middleton şi al prinţului William a fost transportat, marţi, de la spitalul Saint Mary acasă într-un scaun auto pentru bebeluşi, care costă aproximativ 93 de lire.

Agenţiile de pariuri din Regatul Unit sunt suprasolicitate: britanicii pariază ce nume va primi „bebeluşul regal“

Britanicii s-au îngesuit la agenţiile de pariuri din Marea Britanie în ultimele zile şi au pariat ce nume va primi copilul ducesei Kate Middleton şi al prinţului William.

FOTO VIDEO Prima apariţie publică a micului prinţ. Ducesa Kate şi bebeluşul regal au părăsit maternitatea

Prinţul William, ducesa Kate şi bebeluşul lor au părăsit maternitatea marţi seară. Prima apariţie publică a micului prinţ a fost aşteptată cu sufletul la gură de întreg Regatul Unit.

 FOTO VIDEO Crainicul din Londra a respectat tradiţia casei regale şi a făcut anunţul naşterii bebeluşului regal potrivit vechilor obiceiuri

Crainicul neoficial al casei regale, îmbrăcat cu mare fast într-un costum din epoca medievală,  şi-a făcut apariţia pe treptele spitalului St. Mary şi a anunţat naşterea celui mai tânăr moştenitor al coroanei britanice conform vechii tradiţii din Anglia. Bărbatul a atras atenţia curioşilor şi a stârnit multe reacţii în mass-media datorită apariţiei surprinzătoare, deşi nu i s-a cerut să îşi asume rolul de crainic.

Statisticile care-l fac special pe „bebeluşul regal“: doar 30% din copiii născuţi în Londra sunt „britanici albi“

Mult-aşteptatul bebeluş al Prinţului William şi al Ducesei de Cambridge s-a născut luni după-amiaza, lumea întreagă fiind anunţată printr-un document oficial al casei regale că atât „Alteţa Sa Regală”, cât şi „copilul ei sunt amândoi bine”. Cel mai nou membru al familiei regale s-a născut în mijlocul unei explozii demografice din ultimele cinci decenii, însă are trăsături unice printre ceilalţi 2.200 de bebeluşi născuţi în aceeaşi zi.

FOTO Cum s-a sărbătorit naşterea bebeluşului regal în afara graniţelor Marii Britanii

Este prima în calitate de părinţi pentru Prinţul William şi soţia sa, Catherine Middleton. După toată oboseala şi fericirea naşterii primului lor copil, tânărul cuplu urmează să părăsească spitalul pentru a se ocupa de el la reşedinţa familiei ducesei de Cambridge. Deşi numele şi primele imagini cu bebeluşul regal sunt încă un mister, britanicii şi oamenii din lumea întreagă s-au alăturat sărbătorii familiei regale.

„Bebeluşul regal“, învins pe reţelele sociale de Spice Girls şi de Papa Francisc

Evenimentul planetar al serii trecute a fost naşterea bebeluşui regal şi moştenitorul tronului din Marea Britanie. Evenimentul a fost acoperit pe Twitter şi pe Facebook, dar nu a fost atât de popular pe cât noul Papă şi alegerea lui Obama.

FOTO Prinţul William, despre naşterea „bebeluşului regal“: „Nici nu putem fi mai fericiţi“

La scurt timp după naşterea „bebluşului regal“, marţi după amiază, prinţul William a declarat că familia este extrem de fericită.

FOTO Membrii familiei regale, încântaţi că ducesa a născut un băiat

Kate Middleton a dat naştere, luni după amiază, unui băieţel perfect sănătos, care cantăreşte În jur de 3.800 kilograme. Prinţul William i-a fost alături soţiei în tot acest timp. Nasterea urma sa fie anunţată printr-un discurs susşinut în faţa palatului Buckingham, însă cuplul regal a decis să amâne anunţul public, pentru a petrece timp împreună cu nou-născutul, potrivit unor surse apropiate.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a născut. „Bebeluşul regal” este urmaşul lui Vlad Ţepeş

După săptămâni în care lumea întreagă a aşteptat cu sufletul la gură fericitul eveniment, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge, al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic şi, potrivit genealogilor francezi, urmaş al lui Vlad Ţepeş.

Copilăria şi educaţia în cadrul familiilor regale engleze

În trecut, copiii familiilor regale britanice, care erau crescuţi aproape în exclusivitate de guvernante, nu se întâlneau niciodată cu oameni simpli şi ăşi petreceau timpul studiind istorie, latină sau greacă. Recent, părinţii regali au încercat să îşi facă odraslele să se simtă mai „normale“, permitându-le să intre în contact cu persoane ale căror vieţi sunt mai puţin fericite.

EDITORIAL Mihaela Codreanu, jurnalist român la Londra: Şi ce dacă vine bebeluşul regal?

Regina vrea să plece în vacanţă, englezii îşi dau cu părerea despre soarta viitorului rege, în timp ce se luptă cu canicula, presa s-a săturat să stea pe lângă poarta spitalului, iar Kate ar fi probabil în stare să îi strângă de gât pe toţi (nu i-o fi nici ei uşor pe căldura asta).

Cum este anunţată naşterea unui „bebeluş regal”, potrivit tradiţiei din Marea Britanie

Anunţul viitorului moştenitor al Marii Britanii este o adevărată provocare pentru familia regală. Ce tradiţii va mai respecta Casa Regală, în condiţiile în care vestea naşterii poate fi răspândită în jurul lumii în doar câteva momente?

Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie

Prinţul William şi soţia lui, Catherine Middleton, aşteaptă din moment în moment naşterea primului lor copil. Ducesa de Cambridge este, de luni dimineaţă, internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu. În aşteptarea marelui eveniment, jurnaliştii CNN prezintă cele mai interesante numere, statistici şi informaţiile despre naşterile bebeluşilor regali din Marea Britanie.

INFOGRAFIE Entuziasm general în aşteptarea bebeluşului regal. Care sunt cele mai vehiculate nume pentru moştenitorul tronului britanic

Pe măsură ce se apropie sorocul ducesei de Cambridge, Kate Middleton, presa din arhipelagul britanic şi din toată lumea aşteaptă răbdătoare în corturi, în faţa spitalului St. Mary din vestul Londrei, unde a venit pe lume şi prinţul William.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite