Fața mai puțin știută a Dubaiului. Pericolele la care se expun femeile dacă se căsătoresc cu bogătași din Emiratele Arabe Unite VIDEO

0
Publicat:

Soțiile britanice care se mândresc cu stilul luxos de viață finanțat de soți milionari din Dubai au fost prevenite că ar putea fi aruncate oricând în stradă. Specialiștii au scos la lumină o creștere a numărului de plângeri nu doar din partea femeilor, ci și a bărbaților, relatează Daily Mail.

Latura mai puțin știută a Dubaiului. Foto: shutterstock (Arhivă)
Latura mai puțin știută a Dubaiului. Foto: shutterstock (Arhivă)

Se pare că există tot mai multe cazuri în care diverse persoane au fost înșelate sau părăsite de partenerii bogați după ce au ajuns în Orientul Mijlociu. 

Avertismentul survine ca urmare a unei tendințe observate pe TikTok și Instagram, conform căreia femeile din Marea Britanie fac publice imagini de la petreceri în Emiratele Arabe Unite după ce s-au căsătorit cu soți bogați. 

Afirmația vine în contextul în care publicația citată a raportat un aflux de expatriați care se bucură de răsfățul oferit de partenerii bogați.  

Totuși, există o „latură întunecată" a Dubaiului, pe care multe femei o descoperă mult prea târziu, conform lui Samara Iqbal de la Aramas International Lawyers, cu sediul în Manchester. 

Iqbal a mărturisit că a fost copleșită de apeluri prin care i se cerea ajutorul din partea femeilor, dar și a bărbaților care voiau să fie protejați, temându-se că au fost sau ar putea fi exploatați de un partener care le promitea un stil de viață luxos în Orientul Mijlociu. 

Ea a întocmit o listă cu semne de alarmă pentru toți cei care se simt tentați, menționând, de asemenea, existența unei noi instanțe civile în Abu Dhabi, care ar putea oferi mai mult ajutor femeilor blocate peste hotare. De menționat este faptul că această instanță din Abu Dhabi este foarte puțin cunoscută. 

Deși sediul firmei lui Iqbal este în Manchester, creșterea numărului de astfel de cazuri a dus la deschiderea de noi filiale în Abu Dhabi, Qatar și Arabia Saudită. 

Samara Iqbal a afirmat că urmărește videoclipuri publicate pe TikTok prin care se promovează traiul bun în Orientul Mijlociu, însă, în prezent, atenționează femeile să se ferească de pericolele ascunse. 

 „Aruncați în stradă”

Mai mult, ea a povestit că multe femei află prea târziu că își împart soțul cu până la trei alte soții și că, în timp ce îi oferă haine scumpe, carduri de credit, totul este trecut pe numele lui. 

Avem o mulțime de femei britanice care sunt atrase de aceste promisiuni ale unui stil de viață luxos, chiar dacă familiile lor nu sunt încântate de acest lucru - și nu își dau seama că el îi poate tăia legăturile în orice moment. 

Oamenii sunt literalmente aruncați în stradă. Totul pare frumos, dar Dubaiul are și o parte întunecată - poate fi foarte înfricoșător dacă te afli în această situație și nu știi ce drepturi legale ai”, a afirmat Iqbal. 

Firma sa este contactată din ce în ce mai des pentru a oferi consultanță cu privire la eventualele contracte prenupțiale și, de asemenea, postnupțiale, întrucât tot mai multe femei se simt tentate să se căsătorească cu o persoană pe care au cunoscut-o în Marea Britanie înainte de a se muta împreună în străinătate. 

„Ne confruntăm zilnic cu cazuri din ce în ce mai frecvente, în care multe femei s-au căsătorit și s-au mutat în Emiratele Arabe Unite doar pentru a fi lăsate fără niciun ban, fiind practic „izolate" de partenerii lor bogați. 

Deși acești parteneri le asigură și le finanțează stilul de viață luxos - mașini, haine de firmă, bijuterii scumpe, vacanțe, mese în oraș - nimic din toate acestea nu le aparține de fapt acestor femei și nu există nimic pe numele lor. Totul este pe numele partenerilor lor. 

Femeile sunt date afară din căminele conjugale, deoarece acestea nu le aparțin - li se blochează accesul la cardurile de credit și nu au niciun drept de folosință asupra bunurilor, caselor, companiilor și activelor pe care partenerul le are numai pe numele său. 

Aceste bunuri intră sub incidența legii Sharia și aparțin persoanei pe numele căreia sunt înregistrate și ea nu ar avea dreptul la nimic din toate acestea dacă numele ei nu este trecut”, a afirmat ea. 

„Nu durează mult”

Femeile nu sunt singurele expuse riscului, conform lui Iqbal. Ea a descris faptul că a fost contactată pentru sfaturi de către bărbați cărora li s-a promis o viață mai bună în străinătate, dar care se temeau că ar putea fi abandonați sau șantajați din cauza sexualității lor. 

În cursul anului trecut a fost înființată o nouă instanță civilă în Abu Dhabi, care recunoaște normele civile britanice și tinde să acorde o atenție mai mare soțiilor britanice care doresc un acord sau cel puțin custodia comună a copiilor. 

Totuși, prea multe persoane încă nu știu că există, a declarat Iqbal. 

„Văd atât de multe fete care spun că vor pleca peste hotare cu un prinț bogat, crezând că nimic nu poate merge prost - tot mai multe femei britanice fac acest lucru. 

Vedem din ce în ce mai multe persoane care s-au căsătorit și s-au mutat în Orientul Mijlociu, crezând că li se oferă un stil de viață luxos, dar asta nu durează mult - iar instanțele de judecată se vor îndrepta împotriva ei”, a afirmat femeia. 

Temerile vin în contextul în care mulți influenceri de pe rețelele de socializare, cum ar fi Soudi Al Nadak, din Sussex, își prezintă stilul de viață luxos din Dubai, finanțat de parteneri milionari, după ce au părăsit Marea Britanie. 

Soția casnică Soudi, în vârstă de 26 de ani și originară din Horsham, în West Sussex, a publicat un video pe Tiktok în care apare într-un mall de lux din Emiratele Arabe Unite cu soțul ei, Jamal Al Nadak, în vârstă de 32 de ani. 

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu șapte ani, pe vremea când amândoi studiau la o universitate din Dubai. Pe contul ei de TikTok, urmărit de 1,2 milioane de internauți, publică diverse videoclipuri în care prezintă proprietățile de lux și cumpărăturile făcute. 

„Mirosul luxului"

Printre alți influenceri britanici care își împărtășesc online experiențele din Orientul Mijlociu se numără și Safa Siddiqui, care a vândut proprietăți în Londra, dar care trăiește acum în Dubai împreună cu soțul său Fahad Siddiqui, un om bogat. 

Cei doi au apărut recent în reality show-ul Netflix „Dubai Bling/ Lux de Dubai”, în care ea a povestit că iubește „mirosul luxului", adăugând: „Îmi place să țintesc sus și apoi să merg mai departe". 

Totodată, a fost filmată în timp ce îi cerea soțului ei să cumpere o casă nouă cu un spațiu de depozitare mai mare pentru hainele ei. 

Ar putea părea o viață frumoasă, cu toate gențile și mașinile de lux, dar totul va fi mereu trecut pe numele soțului.  

Iar dacă relația se termină, soția s-ar putea lupta pentru a intra în posesia bunurilor sale - soțul ei ar putea chiar să obțină deportarea ei dacă ar vrea, acuzând-o pur și simplu că l-a înșelat, fără ca acest lucru să fie adevărat”, a atras atenția Iqbal. 

Ea crede că unii clienți sunt mai precauți, chiar dacă se aruncă în ceea ce ei consideră a fi o nouă aventură, în timp ce alții vin pentru un ajutor tardiv.  

Facem o mulțime de contracte prenupțiale, dar și o mulțime de contracte postnupțiale - despărțirile pot deveni urâte. 

În ultimul an a apărut o nouă instanță civilă în Abu Dhabi, care poate respecta condițiile de divorț fără culpă din Marea Britanie, împărțind bunurile 50-50 și care este folosită cu precădere de expatriați, dar nu există suficiente persoane care să știe despre ea”, a mai spus Iqbal. 

„Ei poartă Dolce & Gabbana” 

O altă personalitate cunoscută este Caroline Stanbury, care a fost stilist personal înainte de a avea o scurtă apariție în reality show-ul „Ladies of London”, difuzat în Marea Britanie între 2014 și 2017. 

Cel de-al doilea soț al acesteia este fotbalistul Sergio Carrallo, care a activat la Real Madrid. Ea a crescut în Dorset, fiind fiica omului de afaceri Anthony Stanbury și a creatoarei de modă Elizabeth Stanbury.  

În trecut, s-a spus că acesta s-ar fi iubit și cu prințul Andrew și cu actorul Hugh Grant, însă a negat zvonurile. Caroline Stanbury are trei copii cu primul soț, Cem Habib: Aaron, Zac și Yasmine. Stanbury și Habib au decis să meargă pe drumuri separate în anul 2019. 

Femeia s-a mutat în anul 2016 în Dubai, iar în 2022 a apărut în serialul „The Real Housewives of Dubai”. 

Caroline Stanbury, în prezent în vârstă de 47 de ani, l-a cunoscut pe Carrallo în anul 2020. În luna noiembrie a anului 2021, cei doi s-au căsătorit în Mauritius, ulterior au dat o petrecere de pomină în Dubai. 

Ea a lăudat viața de expat în Dubai pentru că aceasta le permite oamenilor să se bucure de bogăția lor, spre deosebire de Marea Britanie, unde, conform afirmațiilor sale, „miliardarii se îmbracă în Marks & Spencer"

Femeia a mărturisit în anul 2022 în cadrul serialului „Inside Dubai” de pe BBC2: „În Marea Britanie suntem învățați că nu trebuie să arăți dacă ai bani. 

Ar trebui să stingi luminile la ora 19:00 și să împarți baia cu familia ta - aici aprinzi toate luminile și îți pui toate bijuteriile deodată

Orice miliardar britanic se îmbracă în Marks & Spencer, asta e ceea ce facem noi - aici, ei poartă Dolce & Gabbana și la fel și copiii lor”. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite