Alimentul banal care face minuni în grădină. Soluția nu poluează, vă scapă de insecte și este foarte ieftină

0
Publicat:

Otetul alb are multiple întrebuințări. Pe lângă utilizarea în bucătărie, cu ajutorul acestuia se pot curăța și lustrui diverse obiecte, sau poate fi folosit ca erbicid în grădină. Mai mult decât atât, nu poluează mediul înconjurător și nu are efecte negative asupra organismului uman.

Oțetul, un aliment comun face minuni în grădină FOTO Shutterstock
Oțetul, un aliment comun face minuni în grădină FOTO Shutterstock

Distruge buruienile

Puțină lume știe că oțetul alb este un erbicid natural. Turnați oțet într-un pulverizator și stropiți buruienile. Veți reuși să scăpați foarte repede de lei, scrie fasingur.info

Elimină infecțiile fungice

În momentul în care plantele au fost afectate de ciuperci, le puteți trata cu soluție de oțet, deoarece este un fungicid natural. Amestecați două lingurițe de oțet cu infuzie de mușețel. Pulverizați amestecul la temperatura camerei pe plantele bolnave.

Reglează aciditatea solului

Dacă solul nu este suficient de acid din cauza durității apei, puteți îmbunătăți situația cu ajutorul oțetului. Este nevoie doar să udați suprafața necesară cu soluție de oțet: 50 ml de oțet la fiecare litru de apă.

Face ghivecele de lut ca noi

Ghivecele de lut își pierd luciul, în timp, și nu mai pot fi folosite. Pentru a le face ca noi trebuie să le înmuiați în soluție de apă și oțet (în raport de 50:50) timp de o oră. 

Curăță uneltele

Uneltele pentru grădină deseori se murdăresc sau ruginesc. Dacă doriți să le redați aspectul inițial, înmuiați-le în oțet sau pulverizați oțet pe ele și frecați-le cu o lavetă. În acest mod se îndepărtează murdăria și petele.

Muștele și țânțarii, puși pe fugă

Țânțarii, dar și muștele, care roiesc în jurul pomilor pot fi puși pe fugă tot cu oțet. Amestecați într-un recipient de plastic 250 ml de apă, 125 de oțet și 100 de zahăr. Acoperiți-l cu o folie alimentară și dați niște găuri mici în ea. Puneți această capcană alături de pom și țânțarii vor dispărea.

Îndepărtează păianjenii

Plante în ghivece pe care le aveți în grădină vor deveni în scurt timp cuib pentru păianjeni sau vor fi atacate de furnici. Veți evita aceste momente neplăcute dacă veți șterge ghiveciul cu o lavetă înmuiată în oțet. Repetați această procedură o dată la trei zile. Paraziții vor dispărea, iar plantelor vor crește excelent.

Redă vigoare florilor

 Redati vigoare florilor care încep să se usuce prin introducerea lor în apa în care ați adăugat o linguriță de zahăr și o lingură de oțet alb.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite