A început Berlin Fashion Week 2024. Ce designeri vor prezenta cele mai noi tendințe în capitala modei a Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 1-4 iulie 2024, metropola Berlin va găzdui din nou Săptămâna Modei. Numeroase prezentări pe podium, expoziții, conferințe, evenimente exclusive, precum și evenimente mai mici și rafinate vor transforma capitala Germaniei într-un punct fierbinte al modei internaționale.

Berlin Fashion Week (Săptămâna Modei la Berlin) este un eveniment semestrial major din lumea modei, care atrage designeri, modele, cumpărători, și presă din întreaga lume, pentru a prezenta și descoperi noile colecții și tendințe în modă.

Evenimentul, devenit deja tradiție, a fost lansat în 2007 și a crescut rapid în importanță, devenind una dintre principalele săptămâni ale modei din Europa, alături de cele din Paris, Milano, Londra și New York.

Cunoscută pentru promovarea atât a designerilor consacrați, cât și a celor emergenți, Săptămâna Modei la Berlin pune un accent deosebit pe inovație și creativitate.

Designerii își prezintă colecțiile în cadrul unor spectacole organizate în diverse locații emblematice din Berlin, inclusiv spații industriale, muzee și alte locații neconvenționale. De această dată, aproximativ 35 de prezentări sunt programate să aibă loc inclusiv în Aeroportul Tempelhof, la Tempodrom și König Galerie.

Iar evenimentele comerciale precum PREMIUM, SEEK, Panorama Berlin și Greenshowroom vor aduna din nou la un loc branduri și retaileri pentru a încheia afaceri și a explora noile colecții.

Berlin Fashion Week. FOTO captură YouTube
Berlin Fashion Week. FOTO captură YouTube

Cele mai noi tendințe vor fi prezentate la Berlin Fashion Week 2024

Așadar, de două ori pe an, scena internațională a modei se adună la Berlin pentru a prezenta cele mai noi tendințe și colecții ale designerilor și brandurilor consacrate și noi, în cadrul târgurilor și prezentărilor de modă și a numeroase evenimente.

Prin urmare, Săptămâna Modei de la Berlin este despre povestea din spatele unor colecții, inspirația designerilor și prezentarea impresionantă a design-urilor. Atingerea și simțirea hainelor și schimburile de idei dintre experții din industrie joacă, de asemenea, un rol central.

Totodată, Berlin Fashion Week va fi și gazda unor importante conferințe și seminarii de profil, în cadrul cărora vor avea lor discuții și paneluri pe teme variate din industria modei, de la sustenabilitate și inovații tehnologice, până la tendințe globale și marketing digital. Nu de alta, dar Săptămâna Modei de la Berlin pune un accent deosebit pe moda sustenabilă, promovând inițiativele ecologice și brandurile care utilizează materiale și practici prietenoase cu mediul, dar susține și diversitatea în modă, încurajând reprezentarea variată a modelelor și a designerilor din diferite culturi și medii.

Nu vor lipsi nici evenimentele speciale, precum petrecerile, expozițiile de artă și evenimentele de networking care permit participanților să intre în contact și să colaboreze.

Ce designeri își vor prezenta cele mai noi colecții intre 1-4 iulie 2024

Iar Fashion Council Germany a organizat și de această dată competiția de concepte Berlin Contemporary, ce se află în centrul programului Săptămânii Modei. Un juriu de experți a selectat un total de 18 teme de la designeri din Berlin și din întreaga țară, din 77 de aplicații, care s-au remarcat prin stil, măiestrie și concept cu potențial comercial internațional.

Printre participanți se numără mărci bine cunoscute și consacrate, precum ODEEH, Esther Perbandt, Rianna + Nina și William Fan, precum și designeri emergenți: Acceptance Letter Studio, Fassbender, Haderlump Atelier Berlin, LML Studio, Milk of Lime, Namilia, Olivia Ballard, Richert Beil, Sia Arnika, SF1OG și mărcile ucrainene Bobkova, Litkovska, DZHUS și PODYH.

Câștigători germani ai acestei ediții sunt: Avenir, Dennis Chuene, Kitschy Couture, Lou de Bètoly, Lueder, Malaikaraiss, Marke, Namilia, Olivia Ballard, Rianna și Nina, Richert Beil, SF1OG, Sia Arnika și William Fan.

Săptămâna Modei de la Berlin – punctul culminant pentru iubitorii de modă

„Intervention”, un proiect notabil al agenției de comunicare din lumea modei Reference Studio, care a avut premiera în timpul Săptămânii Modei de la Berlin din luna februarie, și a generat o atenție considerabilă din partea mass – media internaționale, va fi prezentat din nou cu designeri internaționali de top și în cadrul Săptămânii Modei de la Berlin, din perioada 1 - 4 iulie.

Proiectul reflectă filozofia agenției de a oferi o platformă pentru talentele tinere și emergente, creând un sistem de suport tangibil prin comunitățile implicate. Potrivit fondatorului Reference Studio, Mumi Haiati, conceptul reprezintă Berlinul, cu tot ce are el mai bun: comunitatea, creativitatea și, bineînțeles, „viața de noapte uimitoare și unică”.

Iar Berlin Salon va prezenta în exclusivitate lucrările lui Karen Jessen din renumita colecție Feuerle. Un alt punct culminant va fi marcat recepția de modă F.A.Z..

Punct de întâlnire vital pentru profesioniștii din industria modei, Berlin Fashion Week contribuie și la definirea și promovarea tendințelor globale și la sprijinirea inovațiilor în domeniul modei. Prin  urmare nu întâmplător, Berlinul are o istorie îndelungată în a împinge limitele modei, după cum se observă și în ținutele îndrăznețe din cluburile capitalei germane.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite