12 trucuri pentru a avansa rapid în carieră. Cum să îți transformi munca în plăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea dintre noi se întorc la o nouă săptămână de muncă cu ochii obosiți de la petrecerile din weekend sau cu gândul la vacanță. Munca nu ar trebui să fie un chin, ba dimpotrivă. Există modalități de a-ți o transforma într-o plăcere și a avea beneficii.

Munca poate fi o plăcere, nu o corvoadă FOTO Pexels
Munca poate fi o plăcere, nu o corvoadă FOTO Pexels

O problemă des întâlnită este faptul că angajații nu găsesc motivație în munca propriu-zisă, ci în ziua de salariu sau planificarea următoarelor concedii. Motivul? Adesea facem munca să pară serioasă și anostă, când avem posibilitatea de a o face mai distractivă, notează yourtango.com.

Iată 12 trucuri care te vor ajuta să nu mai vezi serviciul ca pe o corvoadă și te vor ajuta și să avansezi rapid în carieră.

1. Înțelege puterea plăcerii

Esențial este să-ți insufli ideea că, bucurându-te de ceea ce faci, îți poți îmbunătăți semnificativ performanța. Nu trebuie să faci ceva extraordinar. Uneori, bucuria poate veni din cele mai simple activități.

2. Alege să te distrezi

Fericirea este o alegere conștientă. Amintește-ți de colegul de birou care vorbea cu clienții ca și cum ar fi fost prieteni vechi. A ales să se distreze, chiar și atunci când nu avea chef. A face această alegere poate reprezenta o mare diferență în modul în care percepi munca și în randamentul pe care îl dai.

3. Fă ceva mic

Lucrurile mărunte fac diferența. Fie că este vorba de o sarcină simplă sau de un gest mic, a arăta că te poți implica într-un anumit fel poate schimba, în mod semnificativ, modul în care percepi și ești perceput la locul de muncă.

4. Fii prezent

Fii cu adevărat prezent în momentul și în locul în care te afli. Nu este nevoie să te concentrezi doar pe sarcinile pe care le ai de îndeplinit. Permite bucuriei să fie starea ta permanentă de spirit.

5. Proiectează un plan distractiv

Ridicarea nivelului de conștientizare prin prezență este importantă, dar poți adăuga intenția distracției, prin planificare. În loc să te lași prins în rutina obișnuită, încearcă să-ți proiectezi ziua astfel încât să incluzi activități sau sarcini pe care le găsești plăcute.

6. Simplifică-ți sarcinile și concentrează-te pe lucrurile esențiale

Mulți dintre noi simțim presiune în momentul în care suntem supraîncărcați cu sarcini. Limitarea și concentrarea pe un număr mic de activități, care îți aduc cele mai mari beneficii, îți pot schimba percepția asupra muncii și aduce satisfații.

7. Lasă loc pentru „gunoi”

Unul dintre obstacolele majore în a face munca plăcută este teama de imperfecțiune. Permite-ți să fii imperfect, cel puțin în etapele incipiente ale procesului tău. Lasă loc pentru „gunoi”, pentru că adesea din acesta se pot extrage idei și soluții creative.

8. Fă mai mult decât îți propui

Stabilește-ți ținte ambițioase și angajează-te să faci mai mult decât îți propui inițial. De exemplu, dacă scrii articole, încearcă să publici unul în fiecare zi în loc de unul pe săptămână. Cu cât te implici mai mult, cu atât vei vedea rezultate mai rapide și te vei bucura mai mult de proces.

9. Fii îndrăzneț

Adesea, jucăm prea la sigur și ezităm să luăm decizii îndrăznețe. Alege să fii puțin mai puțin prudent și să te lași ghidat de intuiție.

10. Fă o listă de motive care îți aduc împlinire

Scrie clar și detaliat de ce faci ceea ce faci. Care sunt motivele care îți aduc satisfacție și împlinire în munca ta? Clarificarea acestor aspecte poate adăuga culoare și sens în activitățile tale zilnice.

11. Distrează-te

Încearcă să reduci activitățile pe care nu le găsești distractive. Găsește plăcere în munca ta și, dacă este necesar, modifică lucrurile astfel încât să te distrezi mai mult. Adesea, bucuria poate fi regăsită prin simpla schimbare a perspectivelor.

12. Transformă-ți sarcinile

Transformă-ți activitățile într-un joc, folosind, de exemplu, termene limită sau implicând alți colegi în procesul tău. Această abordare poate adăuga un element de competiție sănătoasă și poate face munca mai distractivă și mai motivantă.

Adoptând aceste trucuri mici, poți transforma munca într-o experiență mai plăcută și poți progresa rapid în carieră. Fă-ți timp pentru distracție și bucurie în fiecare zi, iar rezultatele vor veni natural.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite