Teatrul Naţional din Bucureşti va transmite săptămânal spectacole online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Caramitru este Prospero în „Furtuna”, regia Alexander Morfov             FOTO: Florin Ghioca / TNB
Ion Caramitru este Prospero în „Furtuna”, regia Alexander Morfov             FOTO: Florin Ghioca / TNB

Din 24 aprilie, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti va începe să transmită săptămânal spectacole online, pe paginile de Youtube şi de Facebook ale instituţiei.

De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza acelaşi spectacol, cu câte o singură reprezentaţie pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbăta de la ora 18.00 şi duminica de la ora 18.00.

Difuzarea spectacolelor va fi asigurată gratis, online pe canalul de YouTube, în sistem streaming live. Link-ul va putea fi accesat şi de pe pagina de Facebook TNB. Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele şi la orele anunţate.

Printre spectacolele pe care Teatrul Naţional din Bucureşti le va difuza online se numără: Furtuna, după W. Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, Două loturi, adaptarea după I.L.Caragiale şi regia fiind semnate de Alexandru Dabija, Allegro, ma non Troppo de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, Năpasta de I.L.Caragiale, regia Radu Afrim, Take, Ianke şi Cadîr de Victor Ion Popa, regia Grigore Gonţa, precum şi spectacole din cadrul programului 9G.

Primul dintre spectacolele TNB difuzate online este Furtuna, după William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov. În rolul lui Prospero îl veţi vedea pe Ion Caramitru (desemnat de Ambasada Britanică şi Consiliul Britanic din Bucureşti drept „Ambasador Cultural Shakespeare” în România, 2016 – Anul Shakespeare). Din distribuţie mai fac parte: Mihai Călin, recompensat cu un Premiu UNITER pentru rolul Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand). „Furtuna” a avut premiera în 27 aprilie 2014. Imaginat iniţial în spaţiul de tip elisabetan al Sălii Studio, spectacolul a fost mutat, la cererea publicului, în Sala Mare a teatrului, unde poate fi vizionat de peste 900 de spectatori.

Spectacolul „Furtuna” va fi difuzat vineri, 24 aprilie, de la ora 16.00, sâmbătă, 25 aprilie şi duminică, 26 aprilie, de la ora 18.00.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite