Lucrările inedite ale unui designer român, care îmbină pictura, sculptura și jocul de lumini FOTO

0
Publicat:

Sentimente, în lumina reflectoarelor! Un joc spectaculos de forme, texturi, volumetrii și tehnică mixtă îi așteaptă pe vizitatorii primei expoziții de artă, semnată de Diana Nicolaie, de profesie designer de produs. Artista și-a propus să transpună în lucrările sale diverse emoții și trăiri precum: cunoașterea, speranța și puritatea, folosindu-se, după cum chiar ea a spus, de tot ce ne oferă natura în jur.

Diana Nicolaie și lucrările sale FOTO Adevărul
Diana Nicolaie și lucrările sale FOTO Adevărul

Lumina contopește perspective asupra a ceea ce simțim, trăim, transformând într-o experiență unică și definitorie un moment, o emoție, o imagine.

De la această idee a pornit viziunea Dianei Nicolaie, în momentul în care și-a dat frâu liber imaginației și a creat opere de artă unice.

„Hope” (Speranță)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul
„Hope” (Speranță)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul

Picturile, inspirate după sculpturi celebre

Light. An airy view point of density”, prezintă o serie de lucrări inspirate de background-ul în design al artistei, cu o scenografie specială. Lumina este folosită într-un mod unic, pentru evidenția subiectul operelor și pentru a anima simțurile vizitatorilor, o invitație a artistului spre esența fiecare piese.

Diana Nicolaie folosește adeseori, în practica sa, ton pe ton, fie alb/ alb, fie negru/ negru, pentru a pune texturile în lumina reflectoarelor.

Ceea ce am încercat să cuprind în lucrările mele este tocmai modul prin care pot contopi sculptura și pictura, pentru a transmite mesajul cu ajutorul luminii”, a dezvăluit artista.

Vernisajul său de debut cuprinde opt lucrări, exclusiv în tonuri de alb, absolut spectaculoase. Fiecare are o altă semnificație: „Celebration” (Sărbătoare), „Truth” (Adevăr), „Knowledge” (Cunoaștere), „Purity” (Puritate), „Divinity” (Divinitate), „Guidance” (Îndrumare), „Hope” (Speranță), „Life” (Viață).

 „Life” (Viață)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul
„Life” (Viață)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul

Îndrăgostită de tot ce înseamnă artă și volumetrie, Diana a dezvăluit care a fost sursa ei de inspirație. Totodată, ea este de părere că și alte sentimente ar putea fi trezite, în ochii privitorilor.

În acest vernisaj am încercat să expun unul dintre cele mai importante simboluri ale luminii în viața reală și spirituală. Picturile sunt realizate după niște sculpturi celebre, care mie mi-au inspirat anumite sentimente, în momentul în care le-am privit. Sentimentul a fost evidențiat prin partea de lumină. Evident că lumina este un element constant, dar noi cu toții suntem diferiți și trăirile, emoțiile și lucrurile pe care le simțim sunt diferite, de la om la om. Cu siguranță, vouă vă vor trezi alte sentimente decât cele pe care le-am avut eu în momentul în care m-am uitat la sculpturile respective”, a spus Diana Nicolaie, la evenimentul de deschidere al expoziției de la ARCUB.

„Purity” (Puritate)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul
„Purity” (Puritate)/ Diana Nicolaie FOTO Adevărul

Cine este Diana Nicolaie

Diana Nicolaie este absolventă de Design de produs - Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Artist al obiectelor, s-a dedicat profesiei de designer de interior & produs încă de la absolvire, întrupând emoția în forme și culori cu fiecare produs unic creat.

Diana Nicolaie, de profesie designer de produs
Diana Nicolaie, de profesie designer de produs

În prezent, ea a decis să își exploreze latura artistică de care se simte atrasă încă din copilărie, transformându-se în designerul propriei imaginații.

Expoziția sa de debut are loc în perioada 5-12 mai 2023, la ARCUB, în București. Este curatoriată de Ioana Ciocan, curator independent, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România (2016-2022) și membru al consiliului științific al Muzeului Național Cotroceni. Vernisajul poate fi vizitat gratuit, zilnic, între orele 10:00 și 22:00.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite