Listă de lectură business: ce autori nu trebuie să ratezi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lectura este modalitatea cea mai la îndemână prin care poţi afla lucruri noi şi te poţi instrui astfel încât să devii un mai bun antreprenor, manager sau specialist. Gândurile, sfaturile şi cunoştinţele liderilor de succes îţi pot fi şi ţie de ajutor, indiferent de domeniul în care activezi.

De aceea, am pregătit pentru tine o listă a autorilor pe care nu trebuie să îi ratezi şi ale căror învăţături îţi pot fi de folos pentru a învăţa să planifici şi să anticipezi mai bine, pentru a construi echipe mai puternice şi pentru a avea succes:

Charles Duhigg

“The Power of Habit” te va ajuta să reevaluezi tot ceea ce faci şi să îţi analizezi obiceiurile, bune sau mai puţin bune. Duhigg îţi va arăta că acestea nu sunt deloc întâmplătoare şi că pot fi programate sau educate. Citeşte-l din scoarţă-n scoarţă, dacă vrei să munceşti pentru a deveni mai bun: îţi va oferi toate uneltele de care ai nevoie.

Patty McCord

Femeia care a creat o cultură a responsabilităţii la Netflix a scris o carte despre asta, “Powerful”. O lectură deopotrivă grozavă pentru antreprenori, dar şi pentru cei care lucrează în domeniul HR şi folosesc un program de salarizare, astfel că se pot concentra pe latura mai umană a nişei.

Phil Knight

“Shoe Dog” este o carte care poate inspira pe oricine, indiferent de profesie şi ocupaţie. O carte care te va aduce cu picioarele pe pământ şi îţi va confirma că succesul nu se obţine peste noapte, dar totodată şi una care te va motiva să munceşti pentru ceea ce îţi doreşti, să îţi stabileşti obiective şi să pui la cale o strategie pentru a le atinge.

Bill Walsh

Deşi autorul este un antrenor de fotbal, profilul volumului este mai degrabă unul business decât unul sportiv. “The Score Takes Care of Itself” ar trebui să fie o carte de căpătâi pentru oricine recrutează, construieşte sau creşte comunităţi, tocmai pentru că oferă atât de multe idei cu privire la perspectivele performanţelor în echipă.

Ben Horowitz

Un antreprenor legendar şi autor al volumului “The Hard Thing About Hard Things”, Ben Horowitz împărtăşeşte cu cititorii săi toate aspectele carierei sale lungi şi de succes, cu focus pe provocări şi obstacole. O carte care te va învăţa nu să iei neapărat decizii mai bune, ci să ţi le asumi.

Patrick Lencioni

În “The Advantage”, Lencioni insistă asupra faptului că alinierea este esenţială pentru performanţa unei echipe. Sănătatea unei organizaţii nu este posibilă în absenţa unui management omogen şi coerent, management care dictează cultura organizaţională şi traiectoria exterioară a unei companii.

Ray Dalio

“Principles” este o carte al cărei titlu vorbeşte de la sine, una despre principii şi despre individualitatea acestora. De la transparenţă radicală la feedback oferit cu candoare şi corectitudine politică, volumul abordează o serie de principii şi le duce până la limita filosofică, dar cu scopul de a face totul mai constructiv.

E important să îţi faci timp pentru lectură şi pentru autodepăşire prin învăţare constantă. Automatizarea unor procese cronofage îţi poate obţine acest timp, aşa că nu ar trebui să te fereşti de ea. Consideră că este o investiţie pe termen lung în cariera şi în dezvoltarea ta personală şi organizează-te în aşa fel încât să îţi poţi face singur topul autorilor preferaţi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite