Interviurile FNT. Regizoarea Gianina Cărbunariu şi "Tigrul", la Adevărul Live, de la ora 12.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra regizoare Gianina Cărbunariu este invitata Interviurilor FNT, de la ora 12.00. Anul acesta, în festival a fost selecţionat spectacolul "Tigrul", produs de compania independentă de teatru Jupither Josephsson, în colaborare cu Teatrul Dramatic Regal, Teatrul Municipal din Malmö, Teatrul Municipal din Örebro şi Folkteatern din Göteborg.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Gianina Cărbunariu s-a născut pe 9 august 1977, a studiat Literele la Universitatea Bucureşti şi Regia la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Bucureşti. Masterat în Scriere Dramatică (UNATC, 2006). Membru fondator al grupului dramAcum. A avut burse şi rezidente de dramaturgie la Wiesbaden, Londra, Valence. Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie al Ministerului Culturii, pentru Irealităţi din Estul sălbatic imediat (2000). Piesele sale Stop the Tempo (2003) şi mady-baby.edu/Kebab (2004) – pe care le-a montat ea însăşi la Teatrul LUNI de la Green Hours şi Teatrul Foarte Mic –, Tipii ăştia seamănă cu părinţii noştri (2005) au fost traduse, publicate şi montate în Germania, Franţa, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Italia. Spectacolele Gianinei Carbunăriu au participat la festivaluri importante din Europa – Wiesbaden, Torun, Moscova.

Spectacolele recente ale Gianinei Cărbunariu:

De Vânzare/For Sale, co-producţie a Teatrului Odeon din Bucureşti şi a Teatrului de Stat din Hamburg în proiectul internaţional Hunger for Trade, 2014 – (Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol al anului);

Solitaritate, co-producţie a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Naţional din Bruxelles şi Festivalul Avignon în cadrul proiectului Cities on Stage/Villes en Scene, spectacol prezentat în 2014 în selecţia oficială a Festivalului Avignon;

Tipografic Majuscul, co-producţie a Asociaţiei dramAcum şi Festivalul Divadelna Nitra în cadrul proiectului Parallel Lives – 20th Century Through the Eyes of Secret Police, 2013.

A colaborat ca dramaturg sau ca regizor dramaturg cu teatre prestigioase precum Royal Court din Londra, Schaubuhne din Berlin, Kammerspiele din Munchen, Volkstheater din Viena. Spectacolele sale au fost prezentate în festivaluri internaţionale precum Avignon, TransAmeriques Montreal, LIFT Londra, Dialog Wroclaw, Bienala New Plays from Europe Wiesbaden, New Drama Moscova, New Drama Budapesta, Mladi Levi Lubliana etc.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite