FNT 2015 Constantin Chiriac, la Adevărul Live, de la ora 13.00, vorbeşte despre spectacolele de la Sibiu prezente în Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Teatrului "Radu Stanca"din Sibiu, Constantin Chiriac, este prezent, la Adevărul Live, de la ora 13.00, pentru a vorbi despre spectacolele de la Sibiu, selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru (FNT).

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Antisocial

Constantin Chiriac a absolvit Universitatea Naţionala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucureşti in anul 1980. Din anul 2006 este doctor in teatru.

A debutat pe marele ecran in anul 1981, in filmul Croaziera, in 1987 l-a interpretat pe Nilă din ecranizarea romanului Moromeţii de Marin Preda, in regia lui Stere Gulea. In anul 1997 a jucat in filmul maghiar Gyilkos kedv, regizat de Pál Erdöss.

Este secretar general la Fundatia Romano-Suedeza Rom-Swed-Aid Sibiu – Stocholm din anul 1991, din anul 1994 conduce Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

S-a specializat in management cultural la Universitatea Hull din Marea Britanie si la Universitatea din Richmond, Virginia, Statele Unite. In anul 2009 a devenit director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu. S-a remarcat si ca actor pe aceasta scenă, in rolul regelui Altoum din spectacolul Printesa Turandot după Carlo Gozzi, in regia lui Andriy Zholdak.

Este profesor la Facultatea de Litere si Arte din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Sibiu. Cel mai recent rol este in filmul Undeva la Palilula (2010), regizat de Silviu Purcarete.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite