Balerina Alina Cojocaru, o nouă umilinţă din partea Operei Naţionale Bucureşti EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Cojocaru o fi bună pentru alte scene, dar nu şi pentru cea de la Bucureşti           FOTO: Eduard Enea
Alina Cojocaru o fi bună pentru alte scene, dar nu şi pentru cea de la Bucureşti           FOTO: Eduard Enea

În cursul zilei de ieri, miercuri 15 iunie, celebra balerină Alina Cojocaru, aflată în miezul conflictului care-a dus la sciziunea taberelor din Opera Naţională Bucureşti (ONB) începând din luna aprilie, a primit din interiorul instituţiei, pe mailul personal, un mesaj electronic stupefiant.

În esenţă, Alina Cojocaru este somată, pe un ton imperios, să spună dacă mai doreşte să fie menţionată pe pliantele ONB ca „artist invitat“, pentru că tocmai trebuie trimis la tipar un astfel de material promoţional. Problema este din start greşit pusă, pentru că nu un artist se autoinvită pe scena unei instituţii de spectacol, ci instituţia respectivă decide dacă-i acordă această calitate sau nu. În plus, momentul unei astfel de ofense este foarte prost ales, ţinând cont că situaţia din Operă este departe de a se fi clarificat. Dar de ce ne-am mira, dacă în cele mai aprige şi tensionate momente ale „rebeliunii“ din aprilie, când toată presa stătea cu ochii pe ONB, „capetele pătrate“ din instituţie n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să dea o directivă internă prin care să interzică prezenţa în Operă a cuplului Kobborg-Cojocaru, document uluitor care-a făcut instantaneu înconjurul lumii?

Redăm mai jos conţinutul integral al scrisorii electronice primită de Alina Cojocaru ieri şi trimisă de un funcţionar din interiorul instituţiei:

Distinsă doamnă,

vă contactez din partea Operei Naţionale Bucureşti cu rugămintea de a ne preciza dacă doriţi ca numele dumneavoastră să mai apară, ca artist de onoare şi invitat permanent al teatrului, pe materialele noastre de promovare - caiet program, website. aştept un răspuns din partea dumneavoastră cât de repede se poate, deoarece trebuie să trimitem la tipar un caiet program care conţine aceste informaţii.

Cu deosebită consideraţie“.

Ce-ar putea face Alina Cojocaru în această situaţie?

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite