Criteriile după care să-ţi alegi cafeaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul cafelei nu-i reflectă întotdeauna şi calitatea.
Preţul cafelei nu-i reflectă întotdeauna şi calitatea.

Cafeaua, cea mai îndrăgită băutură de la micul dejun este una dintre principalele surse de antioxidanţi. Aceştia contribuie la reducerea apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului, însă trebuie să ai grijă la tipul de cafea pe care ţi-l cumperi dacă vrei să te bucuri din plin de proprietăţile sale. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ţii cont!

Alege un sortiment organic

Din păcate, cafeaua se clasează pe cel de-al treilea loc al celor mai stropite culturi agricole cu chimicale, pe cel de-al doilea loc clasându-se cea de bumbac, iar în fruntea clasamentului tutunul. Uită-te pe ambalaj şi alege cafeaua care are certificat USDA, care atestă faptul că boabele de cafea nu au fost stropite cu pesticide sau îngrăşăminte sintetice şi nici nu au fost folosite organisme modificate genetic.

Preţul nu reflectă mereu calitatea

Vei putea cădea în capcana de a crede că o cafea scumpă este automat mai bună şi sănătoasă, însă acest lucru depinde de felul în care au fost obţinute şi de ţara din care provin. Cea mai mare producţie de cafea este în Brazilia, cu 5.7 miliarde de tone de cafea produsă într-un singur an. Totodată, Brazilia este şi cel mai mare utilizator de pesticide, foarte dăunătoare pentru mediu, dar şi pentru sănătate.

Află ce trebuie să mai ai în vedere când cumperi un anumit sortiment de cafea pe clickpentrufemei.ro.

Cafeaua, un start bun în fiecare zi!

Cafeaua te ajută să previi depresia

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite