Cele mai mari greşeli pe care le faci în timpul duşului: cum îţi deteriorezi pielea fără să îţi dai seama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă abuzezi de duş pielea ta va avea de suferit FOTO skanaa.com
Dacă abuzezi de duş pielea ta va avea de suferit FOTO skanaa.com

Să faci duş pare destul de simplu. Totuşi, zilnic, oamenii contribuie la deteriorarea pielii prin greşeli grave de care nu sunt conştienţi.

Nimic nu poate fi mai liniştitor în zilele geroase decât un duş fierbinte. După un drum lung, când ajungi acasă, aştepţi cu nerăbdare să intri sub apa aburindă şi să te relaxezi după o zi grea. Totuşi, ia în considerare că apa fierbinte este una dintre cele mai mari greşeli când vine vorba de îngrijirea pielii. Romper.com a realizat o listă a celor mai dăunătoare gesturi pe care le fac oamenii în timpul duşului.

Staţi prea mult sub duş

Duşurile lungi vă pot usca şi irita pielea. Cu toate că simţiţi uneori nevoia de a sta mai mult sub jetul de apă caldă, încercaţi să limitaţi durata între 5 şi 15 minute, pentru a evita deteriorarea pielii. 

image

Apa prea fierbinte

Duşurile cu apă prea fierbinte înlătură uleiurile din piele, determinând o usucare bruscă. Încercaţi să potriviţi temperature apei, iar după ce ieşiţi din duş folosiţi o cremă de corp sau uleiuri speciale. 

image

Apelaţi la cremele de exfoliere prea des

Exfolierea exagerată înlătură uleiurile naturale ale pielii, acestea având rolul ţinerii departe a bacteriilor care provoacă acnee şi eczeme. Încercaţi să aplicaţi mai puţin exfoliant şi să nu recurgeţi la această tehnică prea des. 

image

Te epilezi imediat ce intri sub duş

Rasul părului de pe picioare la începutul duşului este un mod surprinzător de a-ţi deteriora pielea. Efectuarea acestui procedeu la sfârşitul duşului se face mai uşor, fără iritaţii, picioarele rămânând mai hidratate. 

image

Nu îţi speli gâtul în mod regulat

Adoptarea obiceiului de a nu spăla pielea gâtului pentru a păstra pielea hidratată este de evitat. Cu toate că multe femei încearcă să aibă grijă de pielea lor şi să amâne apariţia ridurilor, igiena este foarte importantă. Oferiţi tenului şi pielii din jurul gâtului atenţia necesară, spălând-o corespunzător şi apelând la creme speciale. 

image

Nu curăţaţi aparatul de ras

Aparatele de ras pot colecta bacterii şi germeni, punându-ţi sănătatea în pericol. Obiceiul de a nu curăţa aparatul de ras poate provoca infecţii şi alte boli ale pielii. Asiguraţi-vă că vă curăţaţi aparatul de ras înainte de a-l utiliza este un obicei imperativ pentru păstrarea sănătăţii pielii. 

image

Folosiţi un săpun/gel de duş dur

Poate că vă place să faceţi un duş proaspăt folosind gelul cu mirosul vostru favorit, dar aveţi grijă ca săpunul parfumat pe care îl utilizaţi să nu fie prea dur, pentru că v-ar putea irita pielea. Încercaţi un produs hidratant pentru corp, fiind recomandate cele fără parfum, scutindu-vă astfel de o nouă cantitate de chimicale aplicate pe piele. 

image

Nu înlocuiţi frecvent prosopul

Cele mai multe bacterii se acumulează în prosoapele rămase umede în baie. Chiar dacă te speli, dar te ştergi cu un prosop pe care nu l-ai spălat la o temperatură ridicată, toată încercarea ta de a păstra o igienă adecvată poate fi în zadar. 

image

Utilizaţi mai mult de 30 de zile un burete

Similar cu folosirea în mod greşit a prosopului, buretele de baie poate dezvolta bacterii şi mucegai. Nu aşteptaţi să se rupă, încercaţi să-l înlocuiţi la fiecare patru săptămâni, pentru a preveni deteriorarea pielii. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite