Călcâie crăpate? Iată soluțiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E soare și-i concediu și este atât de bine! Numai picioarele tale nu par a fi la fel de mulțumite. Din cauza prafului și a temperaturii ridicate, călcâiele sunt uscate și crăpate. Ce-i de făcut află în cele ce urmează.

Mersul mult pe jos, statul în picioare, încălțămintea descoperită - toate favorizează uscarea și crăparea pielii de la nivelul călcâielor. În prima fază, este o problemă deranjantă doar din punct de vedere estetic. Însă, lăsate netratate, crăpăturile din piele pot duce la apariția unor probleme de sănătate, așa cum ne-a explicat doctorul dermatolog Anca Zbranca. Pentru menținerea unor călcâie fine, există două tipuri de ritual: zilnic și săptămânal.

Ritualul zilnic

Ai stat toată ziua în aceleași sandale, ai picioarele obosite, iar pielea crăpată? Pregătește-ți un lighean cu apă călduță cu săpun lichid (nu fierbinte, deoarece deshidratează pielea) și înmoaie-ți picioarele timp de câteva minute. Șterge-le cu un prosop mai aspru, după care aplică o cremă hidratantă pe zonele cu piele îngroșată. Poți aplica o cantitate mai mare de cremă și poți îmbrăca picioarele în șosete pe parcursul nopții, pentru a lăsa crema să acționeze mai bine. În loc de cremă poți folosi ulei de măsline.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
6 sfaturi ca să prevenim micoza piciorului

Vitaminele, importante pentru păr

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite