Scara spre Rai: stânca El Peñon de Guatapé şi cele 650 de trepte care duc spre una dintre cele mai frumoase privelişti din lume FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stâncă din nord-vestul Columbiei îi face pe turişti să-şi dea sufletul până în vârf, pentru a admira peisajele superbe din împrejurimi. Totuşi, panorama merită urcarea celor 650 de trepte săpate în roca El Peñon de Guatapé.

Roca El Peñon de Guatapé din Columbia, de 10 milioane de tone, cu o scară incorporată într-o crăpătură, aşteaptă să fie „călcată” de turiştii care reuşesc să urce cele 650 de trepte până în vârful acesteia. 

„Escaladarea” rocii reprezintă singura modalitate de a atinge punctul culminant al vizitării atracţiei turistice, efortul depus pentru observarea panoramei fiind răsplătit abia în vârf.  

Gigantul monolitic din piatră s-a format în urmă cu milioane de ani şi a fost iniţial venerat de către indienii Tahamies. Roca de 198 de metri înălţime oferă, potrivit cotidianului britanic Daily Mail, privelişti incredibile din vârf, unde pot fi descoperite şi alte relicve religioase şi suveniruri, alături de câteva restaurante şi un turn de observaţie cu trei etaje. 

El Peñon de Guatapé mai pune la dispoziţie şi un spaţiu în aer liber, în vârf, unde turiştii se pot relaxa şi pot aprecia întru totul panorama hipnotizantă.  

Experienţa a devenit o atracţie populară în Guatapé, unde oaspeţii, în schimbul unei taxe modice, urcă scările dipsuse în zig-zag şi se perindă în vârf pentru a admira frumoasele insule cuibărite în lacurile din apropiere. 

Cu toate că scările arată acum mai solide ca niciodată, în anii ʹ50, acestea erau din lemn şi destul de riscante. Incredibila atracţie turistică se află la doar câteva ore distanţă de oraşul columbian Medellin.

Vizitatorii o descriu drept uimitoare, „360 de grade de frumuseţe pură”, singura problemă a acestora fiind „efortul necesar pentru a ajunge acolo sus”. Cei cu ochiul ager pot relata cum pe partea nordică a rocii sunt semnalate două litere albe - un G şi jumătate dintr-un U. Potrivit Wikipedia, acestea sunt de fapt urmele luptei pentru rocă, locuitorii Guatapé pretinzând că le aparţine şi începând pictarea numelui oraşului. Acţiunea a fost imediat observată şi oprită de către rezidenţii oraşului El Peñol, care, la rândul lor, vroiau să-şi pună numele pe deja celebra rocă.  

image
Roca El Peñon de Guatape din Columbia
Roca El Peñon de Guatape din Columbia
Roca El Peñon de Guatape din Columbia

FOTO dailymail.co.uk

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite