Epava galionului San Jose, naufragiat în 1708 şi care ar fi transportat aur, descoperită în Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupte navale în largul Cartagenei. Pictură în ulei pe pânză a lui Samuel Scott, datând din secolul al XVIII-lea
Lupte navale în largul Cartagenei. Pictură în ulei pe pânză a lui Samuel Scott, datând din secolul al XVIII-lea

Autorităţile columbiene spun că au descoperit epava galionului spaniol San Jose, care a naufragiat în 1708 în Marea Caraibelor şi care transporta o mare cantitate de smaralde şi monede din aur şi argint, informează Reuters.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat, vineri, că epava a fost descoperită în largul coastelor Cartagenei.

Pe contul său de Twitter, Santos a spus că mai multe informaţii vor fi oferite într-o conferinţă de presă care va avea loc sâmbătă.

Galionul San Jose s-a scufundat în 1708, în apropiere de portul din Cartagena.

Galionul, care a făcut parte din flota regelui Filip al V-lea al Spaniei, a fost subiectul unei dispute în justiţie între Guvernul de la Bogota şi Sea Search Armada, o companie cu sediul în SUA care se ocupă cu căutarea de astfel de epave.

În 1981, compania spunea că a descoperit zona în care se află epava. Pe atunci, compania şi Guvernul columbian erau parteneri în această căutare şi urmau să împartă câştigurile, potrivit legislaţiei internaţionale. Ulterior, Guvernul columbian a spus că epava este proprietate a statului. În 2011, o instanţă americană a stabilit că aceasta aparţine Columbiei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite