România văzută de exploratorul care a vizitat peste 180 de țări: „O minunăție de țară, ca un desert delicios” VIDEO

0
Publicat:

De peste două decenii, Nick Zoa, un american foarte pasionat de călătorii, explorează toată lumea, iar în acest an România a fost a 181-a țară pe care Nick a vizitat-o.

Nick Zoa, fascinat de România FOTO YouTube
Nick Zoa, fascinat de România FOTO YouTube

Nick Zoa este originar din orașul Nashville din statul Tennessee, oraș cunoscut pe tot globul drept capitala muzicii country din Statele Unite.

De mai mulți ani, Nick Zoa postează filmările realizate în diferite țări pe propriul canal de YouTube. Așa a făcut și după vizita de o săptămână în România, pe parcursul căreia a fost însoțit de un cuplu de români, Natalia și Adrian.

”România este și ca un desert delicios. Este un loc minunat, plin de frumusețe și de surprize încântătoare. Este cu adevărat o minunăție de țară. Deși România are cumva mărimea statului Oregon, o săptămână este puțin pentru a vedea doar o parte din frumusețile și locurile speciale ale României, țară ce are multe obiective culturale și istorice demne de văzut”, spune Nick Zoa.

În cadrul periplului său românesc, americanul a poposit prima oară la Sinaia, fiind fascinat de orașul atât de iubit de regii și reginele României.

”Castelul Peleș este cu adevărat extraordinar. Habar nu aveam că România are asemenea castele superbe”, povestește Nick, căruia i-au plăcut sarmalele și berea românească.

Însoțit de cei doi prieteni români, Nick Zoa a fost și la casa Regelui Charles la Viscri. ”E fascinant să descopăr că Regele Charles are legături de sânge cu România”, a constatat turistul american pasionat de călătorii pe tot globul.

O impresie deosebită i-a lăsat lui Nick vizita de câteva ore pe care a făcut-o la Sighișoara, acolo unde s-a și fotografiat cu un bust al lui Vlad Țepeș.

Pe lista de zone de vizitat în România întocmită de Nick înainte de a ajunge în țara noastră a figurat la loc de cinste și Transfăgărășanul, drum despre care aflase din emisiunea Top Gear, emisiune ce a făcut reclamă pe tot globul acestui drum foarte spectaculos și cu peisaje ce îți taie respirația.

”Îmi doream de mai mulți ani să văd Transfăgărășanul, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Și chiar așa e”, recunoaște Nick Zoa.

Din excursia de o săptămână a americanului nu au lipsit București, Sibiu, Alba Iulia și Cluj Napoca, impresiile din orașele vizitate fiind unele de neuitat.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite