Lumea fascinantă a luxului venețian! Hotelurile și restaurantele din faimoasa provincie italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veneția, cu canalele sale romantice, arhitectura gotică și scenele de artă vibrantă, devine un teatru animat atunci când se deschid ușile pentru festivaluri. În acest context, hotelurile și restaurantele de lux își îmbracă straiele cele mai bune pentru a atrage și a satisface mulțimea de oameni venită să guste din farmecul provinciei italienești, fie că sunt regizori de film sau călători pasionați de cultură și gastronomie.

Veneția, provincia din Italia de care te îndrăgostești. Foto: Igor Oliyarnik / Unsplash
Veneția, provincia din Italia de care te îndrăgostești. Foto: Igor Oliyarnik / Unsplash

Citește și: Povestea femeii din Veneția, virală pentru avertismentul „Attenzione, hoți de buzunare!”. Face asta de peste 30 de ani VIDEO

Veneția și gastronomia fascinantă! Trebuie să simți, nu doar să vezi

Pentru cei care caută experiențe gastronomice excepționale, Veneția nu dezamăgește. De la colecția de vinuri naturale din Mezzanine Bistrot la creveții dulci și acrișori din La Maschere, fiecare restaurant și fiecare bistro pare să-și găsească un echilibru perfect între tradițional și modern, reflectând diversitatea și bogăția culturală a orașului. Bucătăria venețiană, cu accent pe fructe de mare și pește, este de-a dreptul un tribut adus legăturilor strânse ale orașului cu apa.

Cu toate acestea, inovația gastronomică nu se oprește aici. Arts Bar de la St. Regis Venice, cu „Spy Martini"-ul său, nu doar că aduce un omagiu istoriei cinematografice a Veneției, ci și inovează în modul în care vizitatorii se pot bucura de băuturi în acest oraș. O alegere minunată pentru cineva care dorește să simtă cum este să trăiești în stilul James Bond, chiar și pentru o noapte.

Noapte de film în Veneția. Cazări de cinci stele

În ceea ce privește cazarea, fiecare hotel pare să fie o fereastră către o anumită perioadă a istoriei venețiene sau o interpretare modernă a acesteia. St. Regis, cu trei palate istorice restaurate, și Sina Centurion Palace, cu combinația sa unică de design clasic și contemporan, sunt repere ale ospitalității venețiene.

Acestea sunt câteva dintre locurile unde luxul și istoria se împletesc în moduri care transcend așteptările obișnuite. Hotelul Excelsior Venice Lido Resort, de exemplu, nu doar că are o istorie lungă ca partener al Festivalului Internațional de Film de la Veneția, ci și își reîmprospătează în mod constant spațiile pentru a-și păstra relevanța și atractivitatea.

Viitorul promite serate venețiene rupte din povești

Turiștilor li se pregătesc seri magnifice, mai ales că urmează să se deschidă în octombrie „boutique hotel” Violino D'Oro, o locație de lux - 5 stele care se află chiar în inima pieței centrale San Marco.

De altfel, în 2025 urmează să fie deschis accesul publicului larg și hotelurile Rosewood Hotel Bauer și Hotelul Danieli, restaurat de compania Four Seasons, sub denumirea de Hotel Danieli, Venezia, A Four Seasons Hotel. Așadar, Veneția își continuă tradiția de a fi la înălțimea standardelor internaționale de lux și ospitalitate, scrie Variety.com.

Aceste proprietăți recent reamenajate, cu interioare realizate de designeri celebri ca Yves Rochon, promit să aducă o nouă dimensiune luxului în această destinație iconică.

Noul și vechiul, tradiționalul și modernul, toate coexistă într-un echilibru delicat în Veneția. Aceasta este întruchipată cel mai bine în hotelurile și restaurantele sale de lux, care sunt mai mult decât simple locații de cazare și gastronomie; sunt experiențe care reflectă complexitatea și bogăția culturii venețiene.

Pe măsură ce festivalurile animă străzile și canalele pline de culoare, aceste locații se transformă în mini-universuri care oferă vizitatorilor șansa rară de a gusta din esența orașului - o combinație de istorie, artă, gastronomie și, desigur, un strop de magie.

Deci, indiferent dacă ești aici pentru filme, artă sau pur și simplu pentru a te pierde în labirintul canalelor venețiene sau pe străduțele pline de istorie, Veneția te așteaptă cu brațele deschise, oferind o gamă largă de opțiuni pentru a satisface toate gusturile și standardele - toate ambalate într-o estetică și o ospitalitate care sunt pur și simplu, fără echivoc, venețiene.

Festivalul de Film de la Veneția se află la cea de-a 80-a ediție

Festivalul de la Veneția este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume, cu un public internațional de cinefili, artiști și critici. Cu un amestec de filme noi și clasice, acest festival oferă o platformă pentru descoperirea de talente emergente și pentru celebrarea marilor nume din industrie. Atmosfera vibrantă și locația pitorească pe canalele Veneției îl fac un eveniment unic și de neegalat în calendarul cultural global.

Festivalul Internațional de Film de la Veneția, cunoscut și ca La Biennale di Venezia, a fost înființat în anul 1932, făcându-l cel mai vechi festival de film din lume. A fost creat de Comitetul Bienalei Venețiene și a avut loc pentru prima dată pe terasa hotelului Excelsior de pe insula Lido din Veneția.

Festivalul a fost conceput ca un eveniment artistic și cultural menit să promoveze arta cinematografică internațională în toate formele sale. De-a lungul anilor, festivalul a câștigat prestigiu și a devenit un eveniment major în calendarul cinematografic internațional.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite