Unde se află singură gelaterie din lume premiată cu stele Michelin. „Îmbină arome și texturi prin variații de temperatură”

0
Publicat:

Unul dintre cele 10 noi localuri premiate cu stele Michelin în 2024 este „Minimal”, un loc ce îmbină arta înghețatei cu tehnici culinare inovatoare. Este singura gelaterie din lume care deține o stea Michelin. 

Înghețată  Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato
Înghețată Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato

Există un meniu pentru degustare care conține șapte feluri

Situat în Taichung (Taiwan), pe o alee de lângă celebra Calligraphy Greenway, „Minimal” se remarcă printr-o fațadă modernistă, de un gri minimalist, care amintește mai degrabă de birourile de arhitectură nordică decât de o simplă gelaterie, potrivit G4food.

Localul dispune de două etaje, având atât un spațiu pentru servire a produselor, cât și un colț de take-away. 

„Concentrându-se pe gheață și înghețată, restaurantul îmbină cu măiestrie arome și texturi prin variații de temperatură și combinații creative, folosind ingrediente locale unice din Taiwan”, se menționează în descrierea Michelin.

Obsedat de înghețată

Arvin Wan, fondatorul „Minimal”, susține că pasiunea sa pentru gheață a început încă din copilărie, când obișnuia să mănânce cuburi de gheață din frigiderul familiei.

„Familia mea avea un frigider cu două uși, dotat cu un aparat de făcut gheață. Mâncam cuburi de gheață în fiecare zi”, povestește Wan. 

Înghețată  Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato
Înghețată Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato

„În copilărie, îmi plăcea senzația de a pune un cub de gheață pe limbă, simțind dulceața apei filtrate pe măsură ce se topea”, spune fondatorul „Minimal”.

După ce a lucrat ca bucătar și patiser în diverse restaurante, Wan a decis să se concentreze exclusiv pe gheață, iar în 2021 a deschis „Minimal”.

Meniul pentru degustare de șapte feluri al restaurantului se joacă cu temperaturi extreme, începând de la un starter la 0°C, continuând cu un fel la 180°C și culminând cu un desert la 40°C. 

Înghețată  Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato
Înghețată Minimal FOTO: Instagram Minimal Gelato

„Majoritatea oamenilor nu sunt familiarizați cu temperaturile sub zero și cred că sunt toate la fel. Sper să găsesc o modalitate de a înțelege diferențele”, spune Wan despre provocările întâmpinate în crearea preparatelor cu temperaturi extrem de scăzute.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite