Placintă de primăvară cu spanac şi usturoi verde
0Considerat un super aliment, spanacul este o sursă bogată de minerale, vitamine şi fitonutrienţi. Frunzele carnoase de spanac pot fi preparte intr-o multitudine de feluri, plăcinta cu usturoi verde fiind una din cele mai cunoscute reţete de primăvară.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 80 ml ulei
- 80 ml apă caldă
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g spanac
- 2 cepe
- 3 fire de usturoi verde
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii un aluat moale, care nu se lipeşte de mâini. Pune-l intr-o folie de plastic şi dă-l la frigider pentru o oră.
Curăţă ceapa, toac-o cât mai fin, încinge puţin ulei şi căleşte-o cu ustuoiul feliat până se înmoaie. Adaugă spanacul congelat şi căleşte totul până ce scade toată zeama. Potriveşte gustul de sare şi acreşte cu zeamă de lămâie.
Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două şi întinde două foi de grosimea unui deget. Unge o tavă de cuptor cu ulei, presară puţină făină şi întinde prima foaie, pune umplutura, iar deasupra aşază a doua foaie.
Uneşte cele două foi pe margini, unge cu puţin ulei şi dă la cuptor.
Poftă bună!
Sursă: restaurantedelux.ro