O reţetă sănătoasă şi uşor de preparat: pui cu broccoli şi orez
0Reţeta pe care ţi-o propunem este combinaţia perfectă pentru un prânz în acest sfârşit de săptămână. Broccoli este leguma cea mai benefică pentru sănătate şi nu trebui să lipsească din meniul săptămânal.
Ingrediente
1 cană orez
2 căni apă rece
675 g piept de pui dezosat şi curăţat de pieliţe, tăiat în bucăţele
4 căni varză kale, tocată
4 căni broccoli, tăiat în bucheţele foarte mici
1 cană lapte
2 linguri amidon de porumb
1 lingură pudră usturoi
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă sare
jumătate linguriţă piper
jumătate cană brânză mozzarella, tăiată
două treimi cană caşcaval, răzuit
Mod de preparare
Fierbe orezul într-o oală cu apă şi puţină sare. Fierbe-l, dă focul mai încet, acoperă cu un capac şi găteşte timp de 20 de minute. Dă la o parte de pe foc. Dacă a mai rămas apă în oală, nu o vărsa. Vei avea nevoie de ea pentru a continua să găteşti orezul la cuptor.
În timp ce orezul fierbe, încinge cuptorul, dar şi o tigaie la flacără mare pe care o ungi cu puţin ulei. În ea pui puiul şi îl laşi pe foc 8 minute amestecând din când în când. Pune-l în oala cu orez, în care pui şi varza kale şi broccoli.