FOTO Iepuraşi, inimioare şi albine „ascunse-n” prăjituri - tehnicile folosite în realizarea torturilor cu surprize
0Amanda Rettke, mama a cinci copii din Minnesota, SUA, a reuşit să-şi facă un nume în industria cofetăriei prin prăjiturile sale care ascund, în interiorul blatului, diverse modele.
În noua sa carte, „Surprise-Inside Cakes” („Prăjituri cu surprize”), Rettke oferă instrucţiuni pas cu pas pentru crearea delicateselor dulci cu modele pe interior, realizate cu ajutorul coloranţilor alimentari.
Într-una dintre fotografiile regăsite în carte, un tort cu glazură albastră şi cireşe modelate cu grijă pe exterior, dezvăluie, odată tăiat, o formă de cireşe şi în interior. Un altul este decorat cu urechi lungi de iepure pe exterior, ochii şi nasul animalului devenind vizibile atunci când sunt tăiate felii din tort.
Rettke a explicat, pentru MailOnline, că pentru a crea formele se foloseşte de două tehnici principale: deconstrucţia şi dubla coacere.


Deconstrucţia este folosită pentru modelele din interiorul tortului care pot fi interpretate tridimensional: cum ar fi o inima sau un fluture. De cele mai multe ori, această tehnică implică introducerea unei forme în mijlocul tortului şi umplerea acesteia cu cremă colorată.


Coperta cărţii Amandei Rettke
„Decupez partea de sus a inimii în unul din cele două blaturi, iar apoi partea de jos (vârful) inimii în alte două blaturi separate. Acele părţi vor fi umplute cu o mixtură colorată, iar atunci când vei tăia tortul, vei putea vedea inima”, a dezvăluit Amanda Rettke.


Tehnica de dublă coacere implică coacerea prăjiturii pe care vrei să o foloseşti pe post de formă de interior şi recoacerea acesteia după inserarea în tort.
În cartea sa, femeia oferă reţete potrivite pentru începători, dar şi persoane care au un anumit nivel de experienţă în bucătărie- cu toţii pot învăţa tehnicile „tortului cu surprize”.


Amanda Rettke a atras pentru prima dată atenţia asupra sa în 2010, când a pus prima reţetă a „tortului cu surprize” pe blogul său, I Am Baker („Sunt Brutar”). În prezent, blogul femeii are peste 11.000 de fani, iar prăjiturile sale au apărut peste tot în media, inclusiv în emisiunea Marthei Stewart.
Citeşte şi:
O reţetă tradiţională grecească: plăcintă cu spanac şi brânză
Deliciu cu cremă de vanilie şi ciocolată
Ghid vizual: cum să obţii cea mai pufoasă spumă din albuşuri