De ce provoacă fasolea gaze intestinale. Care sunt cele mai „periculoase“ soiuri, cum putem reduce flatulenţa
0Fasolea boabe este unul dintre cele mai sănătoase şi nutritive alimente, e delicioasă şi poate fi preparată în fel şi chip. Însă vine cu un efect secundar care îi „descurajează“ pe mulţi când vine vorba de consumul ei: gazele. Ce se întâmplă în organismul nostru când o mâncăm şi de ce provoacă flatulenţă?
Gazele fac parte din procesul digestiei şi nu ar trebui să fie nicio ruşine în asta. Cu siguranţă, cel puţin de câteva ori în viaţă suntem extrem de jenaţi când ni se întâmplă în public, însă e absolut normal ca o persoană sănătoasă ai aibă gaze intestinale de până la 14 ori pe zi, inclusiv în timpul somnului.
Totuşi, consumul unor alimente, în special cel de leguminoase (fasole boabe, năut, linte) potenţează acest proces fiziologic natural.
Citeşte aici ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm fasole, care soiuri provoacă cele mai multe gaze şi află cum putem reduce acest efect nedorit..