Cum să prepari o dulceaţă rafinată de pepene galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiai că, în urmă cu 400 de ani, spaniolii au adus în Europa, de pe continentul american, secretul conservării fructelor folosind trestia-de-zahăr? Bucură-te şi astăzi  de această "descoperire" şi prepară o dulceaţă rafinată de pepene galben.

Ingrediente

1 ½ kg zahăr
3 kg pepene galben, curăţat şi tăiat cuburi
zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare

Într-un vas pui pepenele şi zahărul, stropeşti cu zeama de lămâie, şi laşi peste noapte.

A doua zi, amesteci uşor şi pui la fiert. Laşi pe foc până când se încheagă siropul.

Torni dulceaţa în borcane sterilizate, închizi ermetic şi laşi la răcit la temperatura camerei.

Dacă doreşti un gust inedit poţi pune şi una sau două păstăi de vanilie.

Află reţeta completă de dulceaţă de pepene galben, pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite