Sfidează canicula şi delectează-te cu tort caramel de îngheţată!
0Ştiai că reţeta „laptelui îngheţat“ a fost adusă de Marco Polo din China în Italia şi că deliciosul desert a intrat în Franţa odată cu căsătoria Caterinei de Medici cu Henric al II-ea?
Ingrediente
200 g ciocolată albă
300 g smântână grasă
500 ml lapte
4 gălbenuşuri
150 g zahăr tos
seminţele de la o păstaie de vanilie
Pentru caramel
200 g zahăr brut
30 ml apă
200 ml lapte
25 g unt
300 ml smântână grasă
1 kg îngheţată albă
Preparare
Rupi ciocolata şi o topeşti, la foc mic, în laptele cald. Ai grijă să nu clocotească.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc. Combini compoziţia de ouă cu laptele cald şi laşi la răcit.
Baţi smântâna spumă tare şi o încorporezi uşor, de sus în jos, în amestecul de îngheţată. Dai la congelator pentru o oră.
Află reţeta completă de tort de îngheţată, pe clickpoftabuna.ro