Cum prepari omleta perfectă, în doar trei pași. Jamie Oliver dezvăluie că se mănâncă fierbinte, cu ketchup și pâine prăjită

0
Publicat:

Omleta poate părea un fel de mâncare banal, însă pentru a obține preparatul perfect, trebuie să urmăm câteva pași extrem de simpli. Celebrul bucătar Jamie Oliver a împărtășit secretul pentru a găti omleta într-un timp foarte scurt.

Omleta clasică FOTO: Jamie Oliver/FB
Omleta clasică FOTO: Jamie Oliver/FB

„Omleta a fost o parte importantă a dietei mele când eram mic. Era ceva rapid și ușor pe care tatăl meu ni-l pregătea. Ruleam aceste omlete în pâini plate sau le puneam între două felii de pâine prăjite într-o tigaie pentru a face un sandwich, apoi le mâncam-întotdeauna cu ketchup”, dezvăluie Jamie Oliver, pe blogul său.

Ingrediente: 20 g unt, la temperatura camerei, 3 ouă mari ecologice, bătute, 1 ceapă roșie sau albă mică, decojită și tocată mărunt, 2 ardei iuți verzi, tocați mărunt, 10 g rădăcină de ghimbir, decojită și tocată mărunt, un pic de coriandru proaspăt, tocat, 1 linguriță de semințe de chimen, ½ linguriță piper negru măcinat, 1 linguriță de coriandru măcinat. 1 linguriță de chimen măcinat, jumătate de linguriță turmeric măcinat, jumătate linguriță sare, 20 ml lapte integral (gras). 

Jamie a explicat că ouăle se gătesc la o temperatură scăzută. „Nu vrem să gătim prea mult oul, vrem să fie mătăsos și galben auriu, iar omleta moale la mijloc”, spune acesta.

Modul de preparare

1. Se pune untul într-un castron mare împreună cu restul ingredientelor și se bate până se combină.

2. Se încălzește puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Imediat ce se topește, adăugați amestecul de omletă și gătiți timp de 2 minute.

3. Cu ajutorul unei spatule, întoarceți omleta și gătiți-o încă 2 minute.

„Se mănâncă fierbinte, cu ketchup și pâine prăjită”, susține Jamie Oliver. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite