Boabele de cacao crude, gustarea care îţi dă energie, dar nu te îngraşă
0
Dacă ai poftă să ronţăi ceva, însă nu doreşti să duci grija kilogramelor, atunci boabele de cacao crude reprezintă cea mai sănătoasă alternativă, mai ales că acestea au un gust plăcut şi nu conţin zahăr.
Boabele de cacao sunt seminţele arborelui cu acelaşi nume (Theobroma cacao), fiind încadrate în categoria „super-alimentelor”. Consumate în stare crudă, acestea combat oboseala şi aduc un plus de energie.
Boabele de cacao crude conţin crom, element care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi care reduce pofta alimentară. De asemenea, acestea reprezintă o importantă sursă de proteine, grăsimi, carbohidraţi şi fibre. Bogate în magneziu, calciu, fier, crom, ele ne asigură necesarul zilnic de vitamine. Boabele de cacao au fost apreciate de către azteci încă din antichitate datorită proprietăţilor sale afrodisiace şi antioxidante. Astfel, ele sunt cel mai puternic antioxidant dintre toate seminţele, boabele şi fructele.
Citeşte continuarea articolului, aici!
Citeşte şi: