Duminică, 5 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 37
Beneficiile uleiurilor vegetale. Care e cel mai bun pentru tine
Uleiurile vegetale sunt benefice pentru organism. Bogate în acizi graşi esenţiali, ele menţin echilibrul organismului şi îi conferă nutrimentele de care are nevoie. Folosite la gătit sau la salatele uşoare, dau gust alimentelor şi ajută la menţinerea...
Bucătărie
15 mart. 2019
Cum se prepară delicioasa „Gateau Nantais”, prăjitura tradiţională din Bretania
Prăjitura „Gateau Nantais” aaparut la Nantes, ultima capitală a ducilor de Bretania, în anul 1820, şi ar fi fost inventată de maestrul patiser Rouleau, inspirat de cantităţile mari de rom şi zahăr aduse la acea vreme din Antilele franceze în portul o...
Bucătărie
15 mart. 2019
Băutura minune pe care să o consumi în fiecare zi pe stomacul gol
Dimineaţa, stomacul tau este foarte sensibil. Dacă deja l-ai obişnuit cu cafea încă din primele 30 de minute de după somn, cu siguranţă îţi va fi greu să te dezveţi de acest obicei. Însă efectele vor fi vizibile imediat.
Bucătărie
15 mart. 2019
Cum se prepară tarta cu urzici, ceapă verde şi caşcaval
Este sezonul urzicilor, iar dacă v-aţi plictisit de celebrul piure, vă recomandăm tarta cu caşcaval şi ceapă verde. Deşi nu este cea mai rapidă reţetă, gustul merită orice sacrificiu de timp....
Bucătărie
10 mart. 2019
Cum se prepară sărăţelele crocante cu telemea şi chimen
Pentru gustările dintre mese sau zilelel în care prietenii vin în vizită, sărăţelele crocante cu brânză şi susan sunt un mod rapid de a satisface pofta de ronţăit....
Bucătărie
09 mart. 2019
Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă ca bună ziua!
Pe data de 9 martie, an de an, gospodinele se pun pe gătit. Toate prepară mucenici, fie că e vorba de mucenicii moldoveneşti, din aluat de cozonac, fie că e vorba de mucenicii munteneşti cu nucă, o reţetă simplă.
Bucătărie
08 mart. 2019
Mucenici moldoveneşti cu miere şi nucă, reţetă simplă
Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc vineri pe Sfinţii 40 de Mucenici, soldaţi romani care pentru credinţa lor au fost omorâţi în vremea împăratului Licinius, din porunca guvernatorului Agricola.
Bucătărie
08 mart. 2019
Mituri despre ouă: ce indică de fapt culoarea cojii şi a gălbenuşului
Ouăle sunt cunoscute ca fiind surse excelente de nutrienţi, inclusiv proteine de bună calitate, vitamine şi acizi graşi esenţiali. De-a lungul timpului au circulat însă şi numeroase mituri despre aceste alimente....
Bucătărie
05 mart. 2019
Cum se prepară papanaşii bucovineni din brânză de vaci
Papanaşii bucovineni sunt un desert tradiţional care strange familia şi prietenii la aceeaşi masă, în weekend sau în zi de sărbătoare. Din brânză de vaci, făină, dulceaţă şi smântână, deliciosul preparat va fi pe placul oricărui pofticios....
Bucătărie
01 mart. 2019
Cum se prepară tiramisu cu lichior de cafea
Pentru zielele de primăvară ce bat la uşă, un desert răcoros şi rapid este tiramisu la pahar. Lichirorul de cafea este ingredientul care îi dă savoarea, făcându-l o variată diferită de tot ce ştiaţi până acum....
Bucătărie
28 feb. 2019
Brioşe din nucă de cocos şi curmale, preparate rapid şi fără coacere
Un mix interesant de muci măcinate, nucă de cocos, lapte de migdale şi curmale poate reprezenta desertul sănătos pentru familia ta. Se prepară rapid şi nu necesită coacere....
Bucătărie
24 feb. 2019
Trucuri în bucătărie: de ce se recomandă punerea unei linguri deasupra oalei de gătit şi cum evitaţi arderea peştelui
Specialiştii ne învaţă câteva trucuri utile pentru a evita arderea peştelui, pentru a decoji rapid ouăle fierte şi pentru a păstra proaspete gălbenuşurile după ce am utilizat albuşurile pentru diverse deserturi....
Bucătărie
21 feb. 2019
Trucuri ingenioase pentru a păstra fructele şi legumele proaspete mai mult timp
Modul de depozitare a fructelor şi legumelor stă la baza păstrării calităţii acestora. Odată contaminate cu germeni, pot provoca toxinfecţii alimentare şi alte afecţiuni....
Bucătărie
19 feb. 2019
Trucuri în bucătărie: cum ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii şi de ce se ţine usturoiul în sare grunjoasă
Învaţă de la persoanele în vârstă cum să foloseşti sarea la curăţarea aragazului, la ce mai sunt utile frunzele de dafin sau cum poţi ascuţi cuţitul cu ajutorul unei farfurii....
Bucătărie
15 feb. 2019
Reţetă de brioşe din ciocolată cu aromă de portocală
Fie că iubiţi gustul de portoclă sau cel de ciocolată, va prezentăm o reţetă de brioşele, pentru că este unul din deserturile care pot suferi orice modificări atunci când vine vorba de combinaţii şi arome. Pentru un plus de distracţie, pot fi pregăti...
Bucătărie
14 feb. 2019
Reţetă de papanaşi pufoşi: recomandarea lui chef Adi Hădean
O reţetă de papanaşi uşor de preparat recomandată de chef Adi Hădean, acest desert este combinaţia perfectă de aluat pufos din brânză, cu dulceaţă şi smântănă....
Bucătărie
12 feb. 2019
Cum se prepară frişca naturală de casă: trucuri pentru a obţine o textură uşor de ornat
Fie că o folosim pentru ornarea torturilor sau pentru consum ca atare, frişca de casă nu poate fi comparată cu cea din comerţ. Pentru un gust autentic, aceasta se prepară după o tehnică specială....
Bucătărie
10 feb. 2019
Reţetă de Tiramisu cu vin alb
Prăjitura Tiramisu este desertul perfect pentru weekendurile petrecute în familie sau cu prietenii. Reţeta de Tiramisu, cea clasică, este rapidă şi include vin alb dulce şi parfumat....
Bucătărie
06 feb. 2019
Reţetă de carbonara: cum le prepară chef Florin Dumitrescu fără a folosi smântână
Chef Florin Dumitrescu a împărtaşit cu fanii lui de pe Facebook o reţetă de carbonara simplă şi uşoară, recomandată în special celor care nu iubesc gustul smântânii....
Bucătărie
05 feb. 2019
Alimente care nu expiră niciodată. Le poţi păstra ani întregi
Este important să ţii cont de termenul de valabilitate atunci când cumperi şi foloseşti un produs alimentar, dacă nu vrei să rişti să te trezeşti cu probleme de sănătate. Există însă şi câteva alimente care nu expiră niciodată. Dacă sunt depozitate c...
Bucătărie
04 feb. 2019
Cum se prepară checul aperitiv cu măsline, caşcaval şi ciuperci
Un mix interesant din ciperci, măsline, caşcaval, ou şi costiţă, checul aperitiv este o bună opţiune pentru zilelel în care prietenii vin neanunţaţi şi trebuie să facem ceva rapid pentru a pune pe masă....
Bucătărie
01 feb. 2019
Fursecuri fragede cu cremă de ciocolată şi mentă
Fursecuri fragede cu cremă de ciocolată şi mentăÎn zilele de weekend petrecute cu prietenii sau dimineţile leneşe care se prelungesc în pat, o bună idee de resfăţ este combinarea cafelei aburinde cu delicioasele fursecuri cu ciocolată şi mentă....
Bucătărie
31 ian. 2019
Shakshuka, un preparat pentru mic dejun, brunch şi prânz
Shakshuka (ouă în sos de roşii) este o reţetă originară din Africa de Nord, şi este gătită tradiţional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită şi cu unele feluri de mâncare din Turcia şi sudul Spaniei.
Bucătărie
31 ian. 2019
KFC a lansat un produs nealimentar inedit
KFC propune clienţilor o experienţă non-culinară. Cei care iubesc aroma sosului Gravy se pot bucura de mirosul lumânărilor parfumate în confortul propriei case....
Bucătărie
24 ian. 2019
De ce este bine să consumi grăsime de porc
Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Iar cei care o consumă fac foarte bine! Este bogată în vitamina D, previne apariţia cancerului şi te scapă de pro...
Bucătărie
23 ian. 2019
Bune maniere la masa, în era telefoanelor inteligente
Originea bunelor maniere se pierde undeva în Antichitate, însă regulile de comportament în public sunt în continuă schimbare, pentru că societatea este în continuă mişcare. Odată cu apariţia telefoanelor mobile, în special a telefoanelor inteligente,...
Bucătărie
21 ian. 2019
Alimente care îţi curăţă ficatul
Ficatul este unul dintre organele cele mai muncitoare pe care le aveţi. Efectuează 500 de procese în organism, incluzând producţia bilei, metabolizarea grăsimilor, depozitarea vitaminelor şi a mineralelor şi filtrarea sangelui. Este şi singurul organ...
Bucătărie
20 ian. 2019
Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta
Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare şi încheie ziua cu un pahar de vin roşu, iar din când în când îndulceşte-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ţii colesterolul sub control.
Bucătărie
12 ian. 2019
Pâine crocantă cu măsline şi ierburi
Dacă îţi place să faci pâinea în casă şi nu ştii cum să diversifici gustul, adaugă felii de măsline şi ierburile preferate. Pâinea crocantă poate fi servită simplă sau înmuiată în ulei extravirgin....
Bucătărie
10 ian. 2019
Muşchiuleţ de porc în aluat fraged
Pentru zilele de weekend petrecute acasă, în familie sau cu prietenii, muşchiuleţul de porc în aluat fraged este unul din preparatele care pot strânge toată lumea la masă....
Bucătărie
09 ian. 2019
Minipateuri cu ciocolată, gata în 15 minute
Dacă au sosit prieteniineanunţaţi în vizită şi vreţi să-i serviţi cu ceva clad şi dulce, minipateurile cu ciocolată sunt cea mai bună variantă de desert. Gata în 15 minute, acestea vor îndulci poveştile şi vor satisface pofta de ceva bun....
Bucătărie
08 ian. 2019
Cornuri aperitiv cu şuncă, măsline şi caşcaval
Rapide şi foarte gustoase, cornurile aperitiv ne pot scoate din impas în week-end-urile în care primim în vizită oaspeţi neaşteptaţi sau în dimineţile în care ceasul nu ne-a trezit pentru un mic dejun ce necesită timp de preparare....
Bucătărie
06 ian. 2019
Cum se prepară delicioşii papanaşi bucovineni
Atât de iubiţi de toată familia, celebrii papanaşi au o variantă de preparare puţin diferită în Bucovina. Aici gospodinele le-au dat o formă reinterpretată, cu mai puţine ingrediente dar la fel de gustoşi....
Bucătărie
06 ian. 2019
← Pagina 36
Pagina 38 →