Cum se prepară pepenele galben murat
0Dacă până acum eraţi obişnuiţi să puneţi în cămară pepene verde murat, aflaţi că o variantă la fel de bună este şi pepenele galben.
Ingrediente:
- 300 ml oţet
- 600 ml apă
- 1 pepene galben
- 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6-7 cuişoare întregi
- un vârf cuţit de piper
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele în amestecul de oţet şi apă. Laşi să fiarbă până clocoteşte. Micşorezi flacăra şi laşi să fiarbă încet, fără clocote, timp de 5 minute. Stingi flacăra şi laşi circa 1 oră să se odihnească. Adaugi pepenele galben curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat cuburi.
Adaugi zahărul şi pui la fiert, amestecând numai până se topeşte zahărul. Micşorezi focul şi laşi să fiarbă fără să clocotească pe focul cel mai mic până când pepenele devine uşor transparent. Pui pepenele în borcanul sterilizat, lăsând un loc liber de circa un deget până la gura borcanului.
Siropul îl mai laşi să dea câteva clocote, apoi îl verşi cu grijă în borcan peste pepene, până se umple de tot borcanul. Inchizi borcanului cu un capac cu filet şi îl pui într-o oală pe fundul căreia ai aşezat o bucată de hârtie de bucătărie sau un şervet de pânză şi laşi circa 10 minute să se sterilizeze.
Sursă: restaurantedelux.ro